Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca hükümete seslenerek, sağlık sisteminin al yapısı tamamlanmadan sektörlerin açılmasının kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, sektörlerin açılması için en uygun tarihin 1 Mayıs olduğunu belirtti.

İşte Amca’nın açıklaması

Bazı taşeron arkadaşlarımız inşaat sektörünün bir an önce açılmasını istemektedirler. Haklıdırlar da. Ama bu salgının ciddiyetinin öneminin yeteri kadar anlaşılmadığının kanaatindeyim. Dünyanın en önde gelen ülkelerinin sağlık sistemlerinin ve ekonomilerinin bile başa çıkamayarak sağlık sistemlerinin çöktüğünü görmekteyiz.

Ülkemizde yeni yanmış bir hastane ve ilaç eksikliği ile boğuşmakta olan amiral gemimiz Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanemiz ve sağlık sistemimizin alt yapısı hazır olmadan eğer inşaat sektörünü açarsak, bulaş patlamasına uğrarsak bunca zamandır evlerimize kapanıp çektiğimiz sıkıntıları bir anda çöpe atmış oluruz.

Hükümetin almış olduğu tedbirler iyi durumdayken, dünyada yaşananları görerek, alınan kararlarla şu ana kadar iyi geldik. Bundan sonra da iki kere düşünüp karar vermeliyiz. Yarın sevdiklerimize bir şey olursa saçımızı başımızı yolmak yerine, bugünden tedbirli davranarak dünyada olup bitenleri tecrübe ederek, kararlar alalım. Sektörlerin teker teker açılması kimseye yarar sağlamaz. Sekörler bir birlerini tamamlar.

Bunu yarın işe başladığımız zaman anlayacağız.Turizm, inşaat ve eğitim 3 lokomotif sektör bir birlerini tamamlamaktadır. Bu sektörler ayni anda açılmalıdır. Açıldığı anda hemen performans gösterilmesi beklenemez. Belki normalleşme yıllar alacaktır. İşe başlamadan önce sağlık alt yapımızın normalleşmesi ve çalışacak olan elemanlarımızın pandemi döneminde nasıl çalışacağının eğitimini vererek başlamalıyız. 17 Nisan’a yetişemeyiz en uygun tarih 1 Mayıs olması gerekmeketedir. Önce Sağlık, sonra iş.

Editör: TE Bilisim