Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden biri olan, uzun yıllar birliğin başkanlığını da yürüten ve 9 Mayıs 2014’te vefat eden Ali Nesim’in düşüncelerini, eserlerini ve Kıbrıs Türk kültürünü yaşatmak için 2016 yılından itibaren verilen “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri”ni bu yıl kazananlar açıklandı.

10 Mayıs Perşembe akşamı saat 19.00’da Lefkoşa’da Hidden Garden’da yer alacak 2018 Ali Nesim Edebiyat Ödülleri töreninde, araştırmacı-yazar Eralp Adanır’ın M. Kansu üzerine yazdığı Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği yayını, “M.Kansu'ya Yazım Dünyasında Yürümek" başlıklı kitabın tanıtımı yapılacak ve yine Adanır tarafından hazırlanan "Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği 35 Yaşında" kitapçığı da dağıtılacak.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Doç. Dr. Şevket Öznur’un açıklamasına göre bu yıl Araştırmacı-Yazar Harid Fedai, Vefa Ödülü’ne; Yazar-Şair M. Kansu, Onur Ödülü’ne; Araştırmacı Yazar Orhan Kabataş/ Yakovos Hacıpieris, Araştırma Ödülü'ne; Yazar Bekir Kara, Roman Ödülü’ne; Gazeteci-Yazar Nezire Gürkan, Röportaj Ödülü’ne; Şair İlkay Adalı ise Şiir Ödülü’ne lâyık görüldü.

Törende ayrıca Araştırmacı-Yazar Eralp Adanır’a “M. Kansu'yla Yazım Dünyasında Yürümek" adlı kitabından dolayı teşekkür plaketi verilecek.