EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Bakan Evren mesajında, “Türk ulusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde gözünü vatan topraklarına diken emperyalist devletlere karşı onca yokluk ve sıkıntılara rağmen, gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına tek yürek olmayı başarmış, maneviyatı yüksek, milli şuura sahip ve hürriyetine düşkün bir halktır.” ifadelerini kullandı.
Evren,  Türk ulusunun  30 Ağustos 1922 yılında altın harflerle tarih sayfalarına yazdığı sayısız kahramanlık ve fedakârlıklarla dolu özgürlük mücadelesinin, sadece ulusu esaretten kurtarmakla kalmayıp, mazlum milletlere de kendi topraklarında hürriyetlerini kazanmaları yolunda ışık tuttuğunu belirtti.
Evren, büyük Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü’nün, Türk Kurtuluş Savaşı’nı heyecanla takip ettiğini elindeki tüm imkânları ile desteklediğini ve istikbalini her daim Anavatanı ile birlikte şekillendirdiğini vurguladı.

Evren mesajında, “Dünya milletleri arasında hürriyetine, bağımsızlığına düşkünlüğü ve cesareti ile ayrı bir yer edinen, çağ açan, çağ kapayan, destanlar yazan bu büyük ulusun bir ferdi olarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 99. yıl dönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. “dedi.

AMCAOĞLU

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 30 Ağustos’un, Türk milletinin büyük kahramanlıklar göstererek, Türk milletini yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhuyla verdiği mücadelenin unutulmayacak tarihi olduğunu belirtti.

Amcaoğlu, bakanlık basın bürosu aracılığı ile yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve onurunu yaşadıklarını kaydetti.

Türk Milletinin, 99 yıl önce bugün, ordusuyla, cinsiyet ve yaş gözetmeksizin tüm fertleriyle birlikte bir direniş göstererek işgal altında olan vatan toprağını tüm yokluklara rağmen, azim ve kararlılıkla nasıl müdafaa edebileceğini insanoğluna, dünyaya gösterdiğini hatırlatan Amcaoğlu, şöyle devam etti:

“Türk Milleti’ni bölmek, topraklarımızı işgal etmek niyetinde olan güçlerin 30 Ağustos zaferimizi hatırlamalarını, bilmeyenlerin öğrenmelerini ve akıllarından asla çıkarmamalarını öneririm.

30 Ağustos Zaferi’nin 99. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, saygı ve minnetle anıyorum.”

OĞUZ

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, 20 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Bakan Oğuz’ mesajında “Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin en şanlı günlerinden birisi olduğunu ifade etti.

 Oğuz mesajında şu sözlere yer verdi;

‘’30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü kutladığımız bugün, o günün unutulmaz kahramanlarını bir kez daha yad ediyoruz.  30 Ağustos zaferi, Türk milletinin ordusuyla bütünleştiği gündür. Bu birlik ve beraberliğin verdiği güç ve azimle tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan 30 Ağustos zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman Türk ordusu büyük bir mücadele vererek özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek yanacak şekilde alevlendirmiştir.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve bayrağı için canını seve seve feda etmekte bir an bile tereddüt etmeyen kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.’’

MDP

Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda verilen mücadeleyle yakılan ışığın, bugün Türk dünyasına rehber olduğunu belirtti.

Büsküvütçü, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, vatan için verilen mücadeleyi anımsatarak, “Zafer, zafer benim diyebilenindir” diyen bir yol gösterici ile dünyaya bir kere daha Türk’ün gücünün gösterildiğini kaydetti.
MDP Başkanı Büsküvütçü, “Türk ulusunun bir parçası olan dünyanın ambargo uyguladığı fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her şartta yanında olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Zafer Bayramınızı en kalbi duygularımla kutlarım” diyerek şehitlerin ruhunun şad olmasını diledi.

AVCI

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu ( YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Büyük Atatürk’ün askeri dehasının bir örneği olan Büyük Taarruz’un, Türk milletinin bir kez daha Anadolu’dan sökülüp atılma planlarını boşa çıkardığını belirtti.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Avcı, şunları kaydetti:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında kazanılan ve Anadolu’daki Türk varlığının bir kez daha tüm dünyaya ilan edildiği 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. yılını kutluyoruz. Büyük Atatürk’ün askeri dehasının bir örneği olan Büyük Taarruz’un ardından, Türk milleti bir kez daha Anadolu’dan sökülüp atılma planlarını boşa çıkarmıştır.

Bu coğrafyadaki kültürel ve milli varlığımızı 99 yıl önce bir kez daha canları pahasına koruyan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve saygıyla anarım.”

Editör: TE Bilisim