Ulusal Birlik Partisi’nin 6 İlçe Başkanı,  parti ve ülkeye hizmet yolunda  Genel Başkanı Ersin Tatar’ın yanında ve tam destekçisi olduklarını açıkladı.

Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, Gazimağusa İlçe Başkanı Olsan Oran, Girne İlçe Başkanı Serdar Özbekoğlu, İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan, Güzelyurt İlçe Başkanı Dr. Ali Pilli ve Lefke İlçe Başkanı Adil Özgey’in  ortak açıklamaları şöyle:

“ Ulusal Birlik Partisi 21’nci Olağan Kurultayı 27-28 Ekim tarihlerinde demokratik bir ortamda, başarı ile gerçekleştirilmiş ve yeni Parti Genel Başkanımız olarak Sayın Ersin Tatar seçilmiştir.

Köklü, demokratik, gelenek ve görenekleri olan , KKTC’nin en büyük, en güçlü siyasi partisi konumundaki UBP’de şu anda gündem;  ülke sorunlarının çözülmesi için politikalar üretmek, etkin muhalefet yapmak,  iktidara gelindiği anda önceden hazırlanan projelerle halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek  ve dörtlü koalisyonun açtığı yaraları süratle sarmaktır.Bunun ötesindeki iddialarla UBP’ye zarar verebileceklerini ,birilerine hizmet sunabileceklerini zannedenler aldanıyor.

Sayın Hasan Hastürer, Kıbrıs gazetesinde yer alan bir köşe yazısında,  ‘Genel başkanlık seçim kampanyası sürecinde, UBP ilçe başkanlarının, bahane istismarı yapıp, ortak açıklamayla Tatar’a tavır koyduklarını unutanlar varsa, anımsatırım’ şeklinde ifadeler kullanarak,  bizlerin sanki Sayın Tatar’a karşı bir tavrımız varmış havası yaratmaya çalışmıştır. Bu gerçek dışıdır ve kabul edilmezdir. Bu iddia, partimizin birlik beraberliğine yönelik bir saldırı olması nedeniyle bizleri rahatsız etmiş, tepkimize neden olmuştur.

Şurası iyi bellensin ki, Kurultay sürecimiz geride kalmıştır ve  bizler 6 İlçe Başkanı olarak görevlerini yerine getirirken , parti ve ülkeye hizmet yolunda, Sayın Genel Başkanımız Ersin Tatar’ın yanında, onun tam destekçisi olacağız.Hiç bir manipülatif, güdümlü, ya da yanlış bilgiye dayalı yorum ve/ veya haber, partimiz içindeki birlikteliği, dayanışmayı bozamayacak, UBP’ye zarar veremeyecektir.Biz , tabanı ve tavanıyla, milletvekili, Genel Başkanı, İlçe Başkanları ile biriz, beraberiz.

Kamuoyumuz ve UBP’lilere saygı ile duyururuz”.

Sadık Gardiyanoğlu ( UBP Lefkoşa İlçe Başkanı)

Olsan Oran ( UBP Gazimağusa İlçe Başkanı)

Serdar Özbekoğlu ( UBP Girne İlçe Başkanı)

Osman Kırşan ( UBP İskele İlçe Başkanı)

Dr. Ali Pilli ( UBP Güzelyurt İlçe Başkanı)

Adil Özgey ( UBP Lefke İlçe Başkanı)