Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, “Son günlerde Akdeniz bölgesinde meydana gelen gelişmeler bir kez daha göstermiştir ki, adada garantörsüz ve anavatansız bir çözüm mümkün değildir” dedi.

Yazılı açıklama yapan Büsküvütçü, “Fatih gemisinin sondaja başlaması üzerine GKRY yetkililerinin savurduğu tehditler hala sıcaklığını korumaktadır. Bununla birlikte, Türkiye’nin bugün Akdeniz dahil 3 denizde başlatmış olduğu cumhuriyet tarihinin en büyük planlı tatbikatı olan “Deniz Kurdu 2019” hayata geçmişken, bizim ülkemizde bir hükümet olmaması oldukça üzücüdür” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, geçtiğimiz haftayı es geçerek parti başkanları ile görüşme trafiğini bu haftaya kaydırmasının zaman kaybından başka bir amaca hizmet etmediğini” savunan Büsküvütçü, bu süreçte iç siyasetteki farklılıkları bir kenara bırakarak, dış politikada ortak akıl üretmek ve milli çıkarlar doğrultusunda tek yürek ve tek ses olarak hareket etmek gerektiğini belirtti.

Büsküvütçü şunları kaydetti:

“Bu bağlamda, Rumlar’ın yaptıkları çalışmalarda kendilerine ortak ettikleri ABD, Fransa, İsrail, Suudi Arabistan, Mısır ve BAE gibi ülkeler varken, bizlerin KKTC olarak tek irtibatta olduğu ve dış dünyada çıkarlarımızın koruyucusu olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimize gölge düşürecek tavır ve söylemlerden uzak durmamız ve kasıtlı veya kasıtsız olarak yapanları ise uyarmamız gereken bir süreçteyiz. Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) olarak, TC Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nun yapmış olduğu çalışmalar ve görüşmeleri de bu çerçevede değerlendiriyor ve kendisine tam destek veriyoruz.

Coğrafi bölgemizin mevcut durumu ve bölge ülkelerinin halini gördükçe, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğüne ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha anlıyor ve Deniz Kurdu 2019 tatbikatının hem adamız hem de anavatanımız için art niyet besleyen tüm odaklar için caydırıcı bir unsur olmasını temenni ediyorum.”