Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Komitesi ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Doğu Akdeniz Üniversitesi, KKTC Telsim ve Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında protokol imzalandı.

Afet anında vatandaşın nasıl bilgilendirileceğine ilişkin protokole, Komite Başkanı Hasan Alicik, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Özlem Gürkut, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Emre Laçiner imza koydu.

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Komitesi Başkanı Hasan Alicik, protokolün içeriğine ilişkin bilgi aktardı.Doğal afetlerde ve acil durumlarda önceden daha iyi hazırlanması gerekliliğini vurgulayan Alicik, vatandaşların eğitimi, iletişimi ve bilgilendirilmesinin önemine işaret etti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Özlem Gürkut da konunun önemine dikkati çekti.Gürkut, insan sağlığını tehdit eden durumlara müdahale için hazır olduklarını belirtti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova da, vatandaşları eğitici ve bilgilendirici kamu spotları hazırlanacağını kaydetti.Tanova, toplumun, kamu spotları ile daha çok bilinçleneceğini ve doğal afet ile acil durumlara hazırlıklı olacağını anlattı.KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da, protokolde, iletişimin faydalarının sağlanacağını belirtti.Tanpınar, “Teknoloji en hızlı ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilecek” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Emre Laçiner de, teknolojinin bilinçli ve doğru kullanılmasının önemine işaret etti.Konuşmaların ardından protokole imzalar atıldı.

Editör: TE Bilisim