Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir askeri tesisi ziyaretinde denizlerde yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi.Akar, “Mavi vatan” olarak adlandırılan denizlerdeki hak ve menfaatlere yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

“Bunu yaparken bütün samimiyetimizle başta Yunanistan olmak üzere tüm komşularımızla iyi komşuluk ilişkileri içinde olmaya çalışıyoruz” diyen Akar, ancak bazı siyasi etkenler ve yanlış hesaplar nedeniyle olayların çarpıtıldığına dikkati çekti.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar şunları kaydetti:

“Maalesef bazı tahriklere girişiliyor. Bunların hiçbirinin sonu olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hiçbir şekilde oldubittiye, Türkiye Cumhuriyeti’nin olmadığı hiçbir çözüme Ege’de, Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ta ister ekonomik ister askeri ister güvenlik ve savunma konuları olsun ‘evet’ demeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım.

Bu konuda son derece kararlıyız. Diğer taraftan da uluslararası hukuka ve ikili anlaşmalara son derece saygılıyız. Haklarımızdan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimizi muhataplarımızın çok iyi bilmesi lazım” dedi