Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün yaşanan ilaç krizi ile ilgili Kıbrıs Genç Tv yayınında açıklamalarda bulundu.

Akıncı’nın anlattıklarından satır başları şöyle:

- Sayın Anastasiadis o gün bana söyledi ben de bunu kamuoyuna duyurdum. Bu ilaç konusu zaten benim bildiğim anladığım bir hadise değil.

- İlacın adı ne işe yaradığı, bunu sağlıkçılar bilir. Kimisi der ki Fransa'da bu ilaç kullanıldı 1000 kişi arasında %90 bir başarı elde edildi. Kimisi da der ki yan etkileri var. Birkaç kişi daha hayatını kaybetti.

- Anladığım bir olay değil. Sağlıkçılar karar verecek yararlı mı değil mi kullanılır mı kullanılmaz mı kullanılırsa ne olmalıdır?

-B ilaçların intikal edeceğini Güneydeki eşbaşkan kuzeydeki muhatabına bildiriyor. Oradan da Cumhurbaşkanlığı'ndan rica ediliyor yardımcı olun diye.

- Bu ilaçlar alınsın diye bana ulaşılıyor konu. Ben de sevgili Harmancı arıyorum ve diyorum ki Cumhurbaşkanlığı'ndan kamyon yok. Kamyon istemişler bu konuda yardımcı olabilir misiniz_ O da diyor ki “evet yardımcı olabilirim yardımcı olmak için işte eleman da verebilirim kamyoneti de gönderebilirim”.

- Cumhurbaşkanlığı müsteşarı da polis genel müdürünü arıyor ve diyor ki” böyle bir kamyon gelecek ve nakledilecek bizim tarafa. Oda gümrüğe polis noktasına gereken bilgiyi ve talimatı veriyor.

- Oradan bizim araca aktarılıyor. Yine Sağlık Bakanlığından ambarlarına indiriliyor bu ilaçlar.

-Cumhurbaşkanlığı'nda değil bu ilaçlar. Gösterilen yere götürüp teslim ediliyor.

- Ne var bunun içinde ben ayrıntısını bilmiyorum.

- Şimdi bu hadise olduktan sonra Başbakanlığın o açıklamasını gördüğümüzde gerçekten yani toplumu böyle bir tartışmanın içine bu zamanda çekmenin kime ne yararı olacağını düşündüm.

- 1-2 Saat böyle cevap verip vermemekte düşündüm .Yani diyebilirdim buna ne cevap verilir yani buna cevap vermeye değer mi da denebilir diye.

- Ama ortada bir adam var ve halk tarafından bilinmesi lazım. Yani şimdi biz normal geçiş kapısından bu ilaçları aldık ilgili yerine teslim ettik bunun adı “kaçakçılık” oldu.

-Bu inanılır gibi değil. Anlaşılır gibi değil. Bir kelime bulamıyorum bunları söylediğimiz zaman.

- İşte iki tane üst düzey yetkili kavga ediyor aman kavga etmesinler diye başka havalar çalanlarda va. En çok da bunlara canım sıkılıyor.

- Onu da size söyleyeyim ben kimseyle kavga etmiyorum. Halkın sağlığına biraz bir nebze olsun katkıda bulunmaya çalışıyorum. Sayın belediye başkanı ile beraber.