Cumhurbaşkanı Akıncı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Aysu Basri Akter ve Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

BRTK Müdürü Aysu Basri Akter kabulde yaptığı konuşmada, BRTK’nın 55. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nı ziyaret ettiklerini belirterek, yarım asrı aşkın sürede çok kısıtlı imkanlarla yayına başlayan kurumun şu an 2 TV 6 radyo kanalı ve internet portalıyla hizmet verdiğini vurguladı.

Akter, savaş ortamının kısıtlı imkanlarıyla neler yapılabildiğini düşündükçe bundan sonraki kuşakların çok daha iyilerini yapmaları gerektiğini söyledi.
BRT 2’nin HD yayına dönüştürülmesi projesinin tamamlanma aşamasında olduğunu, bu kanalı spor kanalına dönüştürerek spor alanında çalışan gençlerin karşılaştıkları kısıtlamaları bir miktar törpüleyerek motivasyonlarını arttırmayı amaçladıklarını anlatan Akter, bunun yanı sıra bir dizi de yeni projeleri olduğunu belirtti.

Akter, yenilenebilir enerji projelerinin ilk etabının tamamlandığını 2019’da ikinci etaba geçileceğini yüzde 65 enerji ihtiyacını güneşten sağlayan örnek bir kamu kurumu olacaklarını dile getirdi.

“Hem yayınlarla çok sesliliğe destek vererek, editoryal özgürlükle çalışılması gerektiğinin bilinciyle çalışıyoruz hem de farklı alanlarda örnek teşkil etmeye uğraşıyoruz” diyen Akter, geri dönüşüm projelerinin de 2019’da başlayacağını vurguladı.
AKINCI
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı , BRTK’nın 55. yıl dönümünü kutlayarak, el birliğiyle daha iyi ve güzele ulaşılmasını temenni etti.
BRTK’nın Cumhurbaşkanlığı için ayrıca manevi değeri de olduğunu dile getiren Akıncı, “BRTK ilk kez Cumhurbaşkanlığı alanından havaya çıktı, bu arazideki garajdan ses verdi” hatırlatması yaptı.
Hayatta olmayan BRTK kurucularını rahmetle yad ederek, bu alanda emek veren herkesi de saygıyla selamlayan Akıncı, BRTK’nın ilerleme sürecinde Mücahidin sesinden toplumun sesine dönüşme sürecinde bir takım sıkıntılar yaşandığını hatırlattı.
Akıncı, Mücahidin sesi olmayı zaman zaman yanlış anlayanlar, bunu tek telli saz gibi yorumlayanlar olduğunu belirterek, “Halbuki güçlü toplum çok sesli toplumdur” dedi.
Toplumda çeşitli renkler olduğunu ve bunların hep birlikte BRT yayınlarında yer bulmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Akıncı, geçmiş yıllarda bu alanda büyük sıkıntılar yaşandığını ancak günümüzde bu yakınmaların azaldığını ifade etti.
Akıncı, “Ne mutlu ki, bu süreçleri aştık artık farklı seslerden korkulan bir toplum değiliz, farklı seslerin kucaklanması toplumsal gelişimimiz açısından gerçekten önemsediğim bir şey” dedi.
BRTK’da da, özel kuruluşlarda da zor koşullarda hizmet verildiğinin farkında olduğunu dile getiren Akıncı, objektif tarafsız habercilik alanında teknolojiyle de beslenerek çok daha iyi noktalara gelineceğine inandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim