Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Diyalog Tv'nin RTÜK tarafından yayınlarının durdurulması kararına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Akıncı şunları kaydetti:

"Diyalog TV yayınlarının RTÜK kararı ile uydudan engellenmesi hepimizi bir kez daha düşündürmelidir:
1- Medya ortamlarında özellikle son dönemlerde en ağır ve düzeysiz saldırılara hedef yapılan kişi herhalde benden başkası değildir. Söz konusu kanal ve engellemeye neden olduğu söylenen kişinin bana yönelik eleştirel söylemleri de herkesçe bilinmektedir.
2- Ancak bu durum demokrasi ve ifade özgürlüğünün temel ilkelerinden sapmamızı gerektirmez. Eğer gerçekten hakaret sözkonusu ise elbette bu onaylanamaz; ne var ki bir programda birisinin sarfettiği söz, bir kanalın tümüyle uydudan engellenmesi sonucunu doğurmamalı.
3- Bu konu bizdeki Yüksek Yayın Kurulunun konumunu; bu kurulun RTÜK ile olan ilişkilerini yeniden düşünmemizin gerekliliğini de ortaya koymaktadır.
4- Bundan sonraki süreçte Türkiye kurumları ile her düzeyde çok daha sağlıklı ilişkilerin kurulması , bu ilişkilerin yeniden tanımlanması ve bunun açık yüreklilikle yapılması zorunludur. Bu yaşamsal konu, "Türkiye düşmanlığı" yakıştırmasının ardına saklanarak geçiştirilmemelidir."