HÜKÜMET KURMA GÖREVİ ERHÜRMAN’DA

 

Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümeti kurma görevini CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a verdi. Bir süredir yürütülen çalışmalarda dörtlü bir koalisyon kurulabileceğinin anlaşıldığını dile getiren Akıncı, gecikmeksizin yeni hükümetin kurulmasını rica etti. Erhürman da, hedeflerinin bu hafta sonuna kadar en kötü ihtimalle hafta başına kadar nokta koymak olduğunu dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı kabul ederek, hükümeti kurma görevini tevdi etti.

 

Akıncı, hükümeti kurma görevini tevdi ettiği UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün Meclis içinde güvenoyu alabilecek bir çoğunluğu elde edemediğinden ötürü görevi iade ettiğini anımsatarak, bu durumda görevi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a tevdi ettiğini söyledi.  Bir süredir yürütülen çalışmalarda dörtlü bir koalisyon kurulabileceğinin anlaşıldığını dile getiren Akıncı, gecikmeksizin yeni hükümetin kurulmasını rica etti. Ülkede birikmiş sorunlar bulunduğuna işaret eden Akıncı, bunların en başında bütçenin geldiğini kaydetti.

 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, dörtlü koalisyonun bugüne kadar ülkede denenmediğini, Avrupa’da ise bu tarz koalisyonların kurulduğunu belirtti. Erhürman, “Ağır bir sorumluluk yüklendiğimizi çok önemli görevlerin bizi beklediğini biliyoruz. Dört parti lideri olarak belli ilkeler üzerinde uzlaşmış durumdayız” dedi.

 

“HEDEF HAFTA BAŞINA KADAR NOKTA KOYMAK”

Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Parti Meclisi’nin ardından dört genel başkanın bir araya geleceğini ve hükümetin kurulması yönündeki çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.

 

Bakanların kimler olduğunun henüz tam olarak belirlenmediğini söyleyen Erhürman, partilerin kendi içinde ve partiler arasında görüş alışverişinin devam ettiğini, son noktanın henüz konmadığını belirtti.

Erhürman, bir gazetecinin son günlerde yaşanan olayları cumhurbaşkanı ile değerlendirip değerlendirmediklerini sorması üzerine, Cumhurbaşkanı ile sürekli konuştuklarını son yaşanan olayları da görüştüklerini kaydetti.

Yaşanan gerginliğin bir an önce aşılması ve toplumun tamamını kucaklayan bir yapının ortaya çıkması gerekliliği üzerinde uzlaşıldığını dile getiren Erhürman, hem cumhurbaşkanı hem de siyasi partilerle bu konuyla ilgili görüşmelerinin devam edeceğini belirtti.