Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, herkesin çözüm istediğini ve bunun da BM çatısı altında yürütülecek müzakerelerle mümkün olabileceğini bildiklerini kaydetti.
Akıncı “Ama iş ola müzakere döneminin de artık sona erdiğinin bilinmesini istiyoruz. Bundan sonra gerçekleştirilecek müzakereler sonuç odaklı olmalı” dedi.
Akıncı, Anastasiadis’e çağrı da yaparak, “ Anastasiadis neyi görüşmek istediğine açıklık getirmedi. Biz desentralizasyonu görüşmeyiz demedik. Bunu görüşmeye kapıyı kapatmadık” ifadelerini kullandı.
Akıncı, Lute’un çabalarının, ‘müzakere için zemin var mı?’ konusunu saptamak için olduğunu ve Şubat ayında tekrar adaya gelme ihtimali bulunduğunu kaydetti.
Akıncı, “Doğalgaz konusunda görüşlerimiz açık ve net. Ya bunu gerginlik meselesi yaparsınız, Rum tarafının şu anda yaptığı gibi, ya da akıl yoluyla zenginliği paylaşırsınız” diyerek, en akılcı yolun gazın Türkiye üzerinden sevk edilmesi olduğunu vurguladı.
Akıncı, “Türkiye –KKTC ilişkilerinin gelişip güçlenmesi her iki tarafın da arzusudur. KKTC ekonomisine ileriye götürecek projelerin hayata geçirilmesini arzu ediyoruz” dedi

Editör: TE Bilisim