Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Genç Tv ekranlarında soruları yanıtlıyor.

Akıncı, geçmiş yıllarda İkinci Dünya Savaşından sonra bölgesel felaketler yaşandığını, ama Kıbrıs Türkünün ilk kez böylesi bir boyutta sorunla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Akıncı şunları dile getirdi:

-Şu anda 70 tane farklı aşı arayışı var. Bunların 3 tanesinin ileri bir aşamaya geldiği söyleniyor takip ediyoruz.

- 3 Şubat’ta BM ile ilk günü toplantı yapıldı. Ortak komite toplantıda alınan en önemli karar şu anda Kıbrıs'ta herhangi bir vaka görülmediği ancak görülmeyecek anlamında olmadığı,bu ne kadar geç görünmesinin sağlanması konuşuldu.

- Adaya girişi ne kadar iyi kontrol edebilirsek o kadar iyi olacak diyerek Larnaka Havaalanı Havaalanı, Deniz limanlarında tedbirlerin alınması gerektiği üzerinde hassasiyetle durduk.

-3 toplantı yaptı ortak sağlık komitesi ve hep bunların üzerinde durdular. Birbirlerine bilgi aktardılar. Birbirleriyle yardımlaştılar.

- Benim o dönem Kıbrıs Türk Tabipler Birliği ve diğer bu alanda kendini kanıtlamış olan eskiden Sağlık Bakanlığı yapmış başhekimlik yapmış insanların görüşlerinden yararlanarak hızlı ve daha radikal tedbirlerin alınmasını önerdim.

- Olağanüstü durum, olağanüstü şartlara karşı olağanüstü tedbirler alınması akıl işiydi. O nedenle hekimlerin ve uzman kuruluşlarında önerilerini dikkate alarak 13 Mart akşamı başkanlık yaptığım Bakanlar kurulundan öyle bir karar çıkmasının doğru olacağını önerdim.

- Bu öneri sadece benim önerim da değildi aslında hakkını yemeyelim kimsenin. Benden önce de bunu dile getiren siyasi parti liderleri de olmuştu. Sayın Arıklı da bunu söylemişti. Serdar Denktaş da bunu söylemişti.

- Netice itibarıyla bu olsaydı aslında bununla birlikte hemen 2 haftalık bir içe kapanma önermiştim.

Editör: TE Bilisim