YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı Mecliste İlk güncel konuşmayı  yaptı.
Arıklı, nüfus sayımı ve Kıbrıs konusunda yaptığı konuşmasında, Akıncı – Lute görüşmesinin ardından Sözcü Barış Burcu’nun yaptığı açıklama ile Lute’un görev tanımının yapılamayacağının anlaşıldığını belirtti.
Burcu’nun açıklamalarından Akıncı’nın Lute’a sadece siyasi eşitlik konusunda ısrar ettiğinin anlaşıldığını iddia eden Arıklı, Akıncı’nın Lute’la görüşmesinde garantiler meselesine değinmemesini eleştirdi.
Arıklı, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın garantörlük meselesi konusunda ne düşündüğünü sordu.
Müzakerelerin tekrar başlamasının başka bahara kaldığının da anlaşıldığını belirten Arıklı, Akıncı’nın geri adım atabileceği safha kalmadığını savundu.
Arıklı, “Akıncı’nın içi boşaltılmış Siyasi eşitlik meselesini olmazsa olmaz şart olarak ortaya sürmekte olduğunu” da ileri sürdü.
YDP genel Başkanı Arıklı, Kıbrıs konusunda ve mülkiyette taşınmaz mal komisyonun önemine vurgu yaptı.
Akıncı’nın Nüfus konusunda Hükümete ve İçişleri Bakanı’na yönelik söylemlerini de eleştiren Arıklı, “Seçimler yaklaştı Akıncı iç tribünlere oynuyor” dedi.
YDP Başkanı Arıklı, nüfusun milli mesele olduğunu ve spekülasyon konusu yapılmaması gerektiğini belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın verilerine inanılması gerektiğini de kaydetti.

Editör: TE Bilisim