Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamada bulunan Akıncı, tarafların eylül ayında Kıbrıs sorunu gündemiyle New York’ta bir araya geleceğini söyledi.

Akıncı, “Muhtemelen eylülün son günlerinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmeler söz konusu olacak” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici danışman Jane Holl Lute’un, Kıbrıs’ta liderlerle, Türkiye Cumhuriyeti’nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü anımsatan Akıncı, “Eylülün ilk yarısında Atina, Londra ve Brüksel’i de ziyaret edeceğini bildiğimiz Sayın Lute eylül ortalarından itibaren raporunu Genel Sekreter sunmuş olacak” şeklinde konuştu.

“AKIL YOLUNDA, MANTIK YOLUNDA BULUŞMAYI TEMENNİ EDİYORUM”

Bu rapor ışığında atılabilecek adımları BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile birlikte değerlendirme fırsatı da bulacaklarını kaydeden Akıncı, “Temennimiz ortaya çıkacak durumun Kıbrıs’ta iyi gelişmelere zemin oluşturabilmesidir. Akıl yolunda, mantık yolunda buluşmayı temenni ediyorum” dedi.

İstenirse, ortaya irade konursa, kararlı davranılırsa çıkış yolunun bulunabileceğini belirten Akıncı, “Ortak akılda buluşmak, sadece ekonomi için gerekli değil, Kıbrıs sorununun çözümü bağlamında da tüm ilgili tarafların ortak akılda, mantık yolunda buluşması elbette gerekli ve yararlı olur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim