Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, adaya gelebilecek öğrencilerin örgün eğitime katılabileceğini, gelemeyecek olanların ise online eğitim ile devam edebileceğini bildirdi.

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, 2020-2021 Akademik yılı öncesinde, GAÜ olarak uygulayacakları eğitim modeli ve öğrencilerin merak ettikleri konular hakkında açıklamada bulundu.

Akpınar, insanlığın zorlu bir süreçten geçtiğine işaret ederek, her gün alınan farklı kararlar ile gündemi belirlemekte zorlandıklarını kaydetti. Akpınar, öğrenciler için sağlıklarını riske atmadan, karar merci organları ile istişareli bir şekilde kararlar ürettiklerini ifade etti.

Ekim ayında planladıkları mezuniyet törenini yapacaklarını ifade eden Akpınar, hazırlık muafiyet sınavlarının ise 1-9 Ekim tarihleri arasında kampüste veya online olarak yapılacağını kaydetti.

Derslerin de örgün ve online şekilde yapılacağını, bunun için “Cave” adı verdikleri bir sistem kurduklarını ifade eden Akpınar, öğrencilerin bu süreçte sabırlı olmalarını diledi.

Hijyen ve sağlık konusunda kampüs içerisinde her türlü önlemi aldıklarını vurgulayan Akpınar, “Ancak bu durum kampüs ile sınırlı değil. Öğrencilerimiz bizden sonra ki sosyal yaşam alanlarında çok dikkatli olması gerekiyor. Bu süreçte öncelikli görevimiz kendimizi korumakla birlikte, çevremizdekileri de korumak olması gerekiyor” dedi.

“ADAYA GELECEK ÖĞRENCİLERİMİZ, GELMEDEN ÖNCE BİZLERİ BİLGİLENDİRMESİ GEREKİYOR”

Adaya gelecek öğrencilerin, gelmeden önce üniversite yetkililerini bilgilendirmesi gerektiğini ifade eden Akpınar, “Gelecek öğrencilerimiz için karantina alanlarımızı programlayabilmemiz için başvuru gerçekleştirmeleri gerekiyor. Karantina süresince öğrencilerimizden herhangi bir ücret alınmayacak. Üniversitemiz bünyesinde bulunan uygulama otellerimiz karantina süresince öğrencilerimizin kullanımına sunulmuş olacak. Bunun için hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Akpınar, bu yıl kullanacakları online eğitim sistemi ile öğrencilerin daha doğru ve interaktif bir şekilde, daha kontrollü online eğitim almalarını sağlayacaklarını da ifade ederek, online eğitimler için “Learning Management System” ve “Blackboard” adını verdikleri sistem ile ileriye taşımış olacaklarını kaydetti.