Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yer alan Bağımsız aday Alpan Uz’un Kıbrıs Genç Tv’yi şikayeti üzerine aldığı kararla, bu şikayeti geçersiz buldu ve reddetti.

YSK’nın 143/2020 numaralı kararında 39/97 sayılı Kamu ve Özel Radyo ve Televizyonların kuruluş ve yayınları yasasında , madde 34’de seçim dönemlerindeki yayınların seçim ve halk oylaması yasası uyarınca YSK’a verilen yetkiler çerçevesinde YSK tarafından düzenleneceğinin belirtildiği vurgulandı.

Karar açıklamasında bu yetkinin özel televizyon yapımcı ve programcılarına nasıl ve hangi konuda yayın yapacaklarına veya konukları nasıl belirleyeceklerine direktif vermeyi, içerik belirlemeyi kapsamadığı duyuruldu.

Aynı kararda, burada dikkat edilmesi gerekenin 57/76 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasasına uyulması ve tüm adaylara kendilerini tanıtma fırsatının verilmesi olduğu vurgulandı.

YSK tarafından alınan karar duyurusunda şunlar kaydedildi:

“Netice itibarı ile 29.09.2020 tarihinde Kıbrıs Genç Tv’de yapılacak program 11 Cumhurbaşkanı adayından sadece siyasal partilerin desteklediği 6 adayın davet edilmesi nedeni ile programın durdurulması veya programa diğer 5 adayın da eklenmesinin sağlanması doğrultusundaki Alpan Uz’un şikayetinin reddedilmesine, fırsat eşitliğinin sağlanması için diğer adaylara da aynı ölçüde fırsat verilmesi gerektiğinin Genç Tv’ye bildirilmesine oy birliği ile karar verilir”

Editör: TE Bilisim