Alsancak Belediyesi sinek ve haşere ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Alsancak Belediyesi Sağlık Şubesi, yaz döneminde belediyenin ilaçlama ekipleriyle belediye sınırlarında başlattığı ilaçlama çalışmalarına yoğunluk verdi.

Belediye yaz aylarının büyük sorunlarından olan haşere ve sineklerin yumurtlama alanlarından olan dere yataklarında ve su birikintilerinde ilaçlama çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü açıkladı.

KIBRIS GENÇ TV’ye açıklama yapan Alsancak Belediye sağlık şubesi personeli, ilaçlamayı çevre ve doğa dostu biyolojik ve ekolojik ürünlerin kullanıldığını aktararak tüm evlere ve kümes ve ağıllara tek tek girilerek ilaçlama çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Sağlık şubesi personeli uygulama kapsamında hamam böceği, haşere ve sineklere karşı dolap içleri, tuvalet,  banyo ve lavaboların bazı köşelerine jel ilaçlama yöntemi uygulandığını belirtti.

Belediye personeli “diş macununa benzeyen bir jel kullanıyoruz ve bu ilacı belli noktalara uyguluyoruz, böcek yiyor ve yuvasında ölüyor ve hiç bir şeklide ev halkına zarar vermiyor ”dedi.

Alsancak Belediyesi, ilaçlama sırasında evde bulunmayan ev sahiplerine dış ilaçlama yapıldığını, ilaçlama yapılmasını istedikleri takdirde belediyeyi arayıp ekiplerin ilaçlama yapılması için evlere yönlendirdiklerini aktardı.