Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Talasemi Merkezi ve Talasemi Derneği’ni ziyaret etti.

-Altuğra

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Altuğra, daha önce kendisine iletilen bir takım sorunların giderilmesi için harekete geçtiklerini belirterek, merkezde tadilatın yapılması ve eksikliklerin giderilmesi nedeniyle bugün bizzat ziyaret ederek, incelemelerde bulunmak istediğini kaydetti.

Altuğra, Talasemi Merkezi’nde sekreter odası, dernek odası, kan bankasının giriş salonu olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm tadilatların yapıldığını, ayrıca kan bankasına 3 adet kan bağışçı koltuğunun alındığını belirtti.

Merkezi ziyaretinde tüm sağlık çalışanları, doktor ve hemşirelerin iş birliği içerisinde özveriyle hizmet sunduklarını belirten Altuğra, başta sorumlu hekim Dr. Dilek Yazman, Dr. Begüm Sadıkoğlu olmak üzere dahiliye servisindeki hekimlere merkeze verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Altuğra, kan bankasının ülkede yıllardır verdiği hizmetlere ve talasemi taşıyıcılık testlerini yapan Talasemi Laboratuvarı çalışanlarına da ayrıca teşekkür ettiğini vurguladı.

Bakan Altuğra, talasemi hastalığının önlenmesinde, bebek dünyaya getirmeyi planlayan tüm çiftlerin taşıyıcılık testi yaptırmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

-Beşevlerli

Thalassemia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli de, Bakan Altuğra’nın ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Sağlık Bakanı’nın talasemili bireylere gösterdiği hassasiyet ve daha önce ilettikleri taleplerinin kısa sürede söz verdiği gibi tamamlanması nedeniyle teşekkür etti.

Beşevlerli, Bakan Altuğra’nın talasemili bireylerin ihtiyaç duyduğu ilaç, kan ve tedavilerinin kesintisiz sürmesi için gösterdiği duyarlılık nedeniyle büyük mutluluk duyduklarını da kaydetti.

Editör: TE Bilisim