Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Erhan Arıklı, Mustafa Alkan’ın sunduğu Er Meydanı programının konuğu oldu.

Arıklı, programda UBP eski Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün dokunulmazlığının kaldırılma süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özgürgün ile ilgili Başsavcılık’tan  gelen yazıda dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili bir talep olmadığını ifade eden Arıklı, bunun kendilerinden saklandığını söyledi.

Başsavcılıktan gelen yazıda Meclis iç tüzüğü gereğince konunun değerlendirilmesi ve taraflarına bildirilmesinin istendiğini ifade eden Arıklı, bu süreçte Meclis Başkanının hukukçuları ile  başsavcıdan gelen yazıyı değerlendirmesi gerektiğini , bu değerlendirme ışığında dava süresince dokunulmazlığının kaldırılmasına gerek olmadığını belirten bir yazı belirtmiş olması gerektiğini vurgulayarak bunu yapmadığını belirtti.

Arıklı şöyle devam etti:

“Sanırım Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başkanlık divanının etkisi ve Kudret Özersay’ın da baskısıyla böyle bir karar aldı.Şimdi 31’inde Anayasa Mahkemesi büyük ihtimalle Meclisin aldığı bu dokunulmazlığın kaldırılması kararını hükümsüz addetecek ve ara emri verecek.Ondan sonra bu arkadaşların yüzlerinin halini göreceğim ben. Biliyorsunuz bu süreçten önce Kudret Özersay başsavcılığa gitti ve bu konuda adeta baskı yaptı. Neticede Başsavcılık bu baskılara dayanamadı ve her anlama gelebilecek bir yazı yazdı. Bu yazıda dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili bir talep yoktur. Sadece ‘durumu değerlendirin ve bize bildirin’ diyor. Bir Milletvekilini siyasi ihtiras uğruna linç etmek doğru bir şey değil. UBP’nin bir önceki Başkanını koltuk uğruna satmasını doğru bulmuyorum. Anayasa Mahkemesinin kararının ardından ülkede bir çok dengenin değişeceğine inanıyorum"