Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı bir programda gündeme dair soruları yanıtladı, Kıb-Tek’teki çıkmaz duruma rağmen elektriğe zam yapmamak için büyük uğraş verdiklerini anlattı. “Yarın akaryakıtı taşıma ihalesi açılacak Kıb-Tek biraz para kazanacak ve ay sonuna kadar zam konusu netleşecek. Hayat pahalılığı ödenene kadar zammın ötelenmesi gerekiyor” dedi.

Arıklı, “Gazla elektrik üretimi konusunda önümüzdeki hafta ihale açılacak. Gazla üretime başlayınca fiyatların maliyeti aşağıya inecek” dedi.

“Kabloyla elektriği beklersek 5 yıl sürer o kadar vaktimiz yok” ifadelerini kullanan Erhan Arıklı, “İyi niyetle işler yapmaya çalışarak yanlış ihaleleri durdurmaya çalışıyoruz ama iyi niyetimizi alkışlayacaklarına eleştiriyorlar” şeklinde konuştu.

“CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in eleştirileri bana güç veriyor. Dışardan eleştiri yapılması doğru değil” ifadelerini kullanan Arıklı, “Arkadaşlarla konuşun hangi maddeyi şartnamede görmek istiyorsanız gidip Kıb-Tek yetkilileriyle konuşun” çağrısı yaptı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı konuşmasına şöyle devam etti;

“Araştırma komitesi kuruldu oradan çıkan sonuç şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır. Bir rapor hazırlanıyor, düşününki 8 jeneratör var, 2 tanesi çalışıyor, 6 tanesi parça bekliyor yada bozulmak üzere. Orijinal denerek sahte parçalar satılmış, kötü yağlar kullanılarak elektrik üretilemez hale gelinmiş. Şu anki jeneratörler için acil parçalar alınıyor, bunları da şeffaflıkla paylaşacağız. Enerji dairesinin yasasını geçirmeye çalışıyoruz. Ticaret Odası’nın çalışmasını birkaç gün sonra konuşup yasa önerisi olarak Bakanlar Kurulu’na taşıyacağız. 50 problemden 8’i daha Sayıştay’a taşındı. Onlarla bir yol alınsa keşke… ama adalet çok yavaş işliyor. Bu sistemde her şey yapanın yanına kar kalıyor. Temiz eller operasyonunu da başlatacağız ama çok daha acil problemler var. Ödemeler var, tahsilat alacakları var… yapmamız gereken çok şey var. “

ELSEN’ede seslenen Bakan Arıklı, “Toplu iş sözleşmesi ile satın aldılar” dedi.

Editör: TE Bilisim