CTP Milletvekili Asım Akansoy, KIBRIS GENÇ TV'de Muazzez Gazihan'ın sunduğu Siyasetin Satır arası programına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Ülkenin çok zor bir dönemden geçtiği Covid-19 salgını sürecinde ülke yönetiminde bulunan UBP-HP hükümetinin, önce yaptığı, sonra bozduğu bir dizi önlem kararları ile süreci kötü yönettiğini söyledi. Akansoy,toplumun ekonomisiyle, eğitimiyle, sağlığıyla yarınlara umutla bakabilecek bir noktada olmadığını söyleyerek,hükümetin bu süreci iyi yönetmediğini ve hükümetin halka güven vermediğini aktardı. Milletvekili, Sağlık altyapısı güçlendirilmesi, yeni hastaneye olan ihtiyaç, sağlık personelinin de sayısının arttırılması gerekir dedi.

Akansoy, bu zorlu süreçte hükümete yardımcı olmak istediklerini belirtti ama hükümet bu önerileri almayı kabul etmedi diyerek mevcut hükümetten bir an önce kurtulunması gerektiğini söyleyerek, CTP olarak konuyla ilgili net bir tavır ortaya koyduklarını aktardı. Akansoy ‘Uslu çocuk’ gibi olmayacaklarını  söyledi.

Sağlık ve ekonomide bir planlama gerektiğine işaret eden CTP Milletvekili Asım Akansoy,bunların yapılmadığını söyleyerek devletle halk arasında yaşanan güvensizliğe vurgu yaptı.

Yaşanan süreçte daha kurumsal, daha doyurucu açıklamalar ve halka güven veren söylemlerin etkisinin önemine işaret ederek "bu konuda çok geç kalındı" dedi.

Akansoy, “Hükümet bu şekliyle güven vermiyor. Nereden tutsak elimizde kaldı, hükümet bu şekliyle devam edemez” ifadelerini kullandı. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından hükümetin net bir şekilde gitmesi gerektiğinin altını çizdi. İçinde bulunduğumuz olağan üstü günlerde halkla hükümet  arasında iletişim kopukluğu yaşandığını söyleyen Akansoy, bunun toplum üzerinde panik ve korkuya neden olduğunu belirtti.

Programda, Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi “Bulaşıcı Hastalıklar (Değişiklik) Yasa Önerisi’ne ilişkin çalışmalarını tamamladığını da söyleyerek, bulaşıcı hastalığın tehdidi veya etkisi halinde alınan kararlara ve tedbirlere uyulmasını sağlamak amacıyla uygulanacak para cezası, kapatma, etkinlikleri durdurma konusuna da değinerek denetimin önemine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim