Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Müslümanlar olarak her yıl özlemle bekledikleri, üç ayların girişiyle hazırlıklarına başlanan, rahmet ve bereket ayı olan bir Ramazan Ayı'na daha bugün kılınacak teravih namazı ve yarın tutulacak Ramazanın ilk orucuyla girileceğini vurguladı.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajda, Yüce Allah Kur'an-ı Kerim’de “Ramazan Ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise, sizden Ramazan Ayı’na ulaşanlar onda oruç tutsun…” buyurduğunu hatırlatarak, bir Hadis-i Şerif’te de “Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan Orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır” müjdesinin verildiğini anımsattı.

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş” olarak tarif ettiği, on bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayının,  sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın yoğunluk kazandığı, manevi ferahlığın tüm dünyayı kapladığı bereket, afv ve mağfiretlerle dolu bir ay olduğunu söyleyen Atalay, “İnsanlığın ufuklarını karartan cehalet ve vahşet bulutları, insanlığa Ramazan Ayı’nda gönderilen Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajlarıyla dağılmaya başlamış, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi ve dinimizin temellerinden kabul edilen Oruç ibadeti bu ay içerisinde yer almıştır” dedi.

Atalay, Hz. Muhammed’in; “inanarak ve mükafatını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutanın geçmiş günahlarının bağışlanacağı, Cennette sadece oruçluların girebileceği bir kapının olduğu, oruçlu iken yapılan duanın geri çevrilmeyeceği, orucun cehennemden koruyan bir kalkan, ateşe karşı bir siper olduğu, oruç tutanın sıhhat bulacağı ve oruç ve Kur-an’ın kıyamet gününde şefaat edeceği” şeklinde çok sayıda müjdeleyici haber verdiğini belirtti.

Bu ilahi gerçekler ve müjdelerin Ramazan Ayı'nı Müminlerin kalbinde ve belleğinde müstesna bir zaman dilimi haline getirdiğini belirten Atalay, bütün Müslümanların bu müstesna zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirmek için çaba sarf ettiğini söyledi.

Atalay açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Bizler de Allah'ın rızasını kazanmayı hedeflemeli ve belirlediğimiz bu hedefe ulaşmaya gayret etmeliyiz. Kuran-ı Kerimde ortaya konan ilkelerle bağdaşmayan; yalandan, dolandırıcılıktan, harama, hakkımız olmayana el uzatmaktan, dedikodudan, merhametsizlikten, emanete hıyanetten ve benzeri ahlaki zaaflardan mümkün olduğunca kaçınmalıyız. Gösterişten uzak, verdiğimiz sadakaların, ettiğimiz yardımların, Ramazan Ayında karşılığını fazlasıyla bulacağına dair ümidimizi canlı tutmalıyız. Bu ayı fırsat bilerek, çevremizdeki ihtiyaç sahiplerini, yetim ve öksüzleri, yaşlıları, kimsesizleri bulup onlara yardım etmeli, iftar davetlerine icabet etmeli, başkalarını iftar sofralarımıza davet etmeliyiz.

Dünyada, terör ve savaş nedeniyle perişan olmuş, evsiz-yurtsuz Ramazan Ayı'na giren milyonlarca Müslüman’ın varlığı, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye, paylaşmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Özellikle adım atmakta olduğumuz mübarek ay boyunca, mümkün olduğunca bu kardeşlerimizi hatırlamaya, onlara yardımcı olmaya, hayatlarını kolaylaştırmaya gayret edelim.  Zulme uğrayanın inancı, coğrafyası, etnisitesi ne olursa olsun yanında olmalıyız. Yaşayan bütün canlılar ve yaşadığımız evren için de duyarlı olmamız gerektiğini hatırlamalıyız”

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Atalay, ülke genelinde tüm camilerde Ramazan Ayına yönelik hazırlıkların tamamlandığını ve tüm camilerde teravih namazı kıldırılacağını ifade ederek, hazırlanan imsakiyelerin de Camilerden temin edilebileceğini kaydetti.

Atalay, “Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Ayı’nın milletimiz, ülkemiz, bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim