DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu Mecliste yaptığı  konuşmasına, dün kendilerine yapılan COVİD-19 testi için teşekkür ederek başladı. Ataoğlu, hükümetin muhalefetle ve sivil toplumla iş birliği yapmadığını savunarak, “Gelişmeleri basından ve sosyal medyadan öğreniyoruz. Bizlerin de görüşleri alınmalı, açılımlar böyle olmalıydı” dedi. 
COVİD 19 testlerinin uzun süredir pozitif çıkmadığını, halkta da bu nedenle bazı gevşemeler olduğunu kaydeden Ataoğlu, geçtiğimiz haftaki konuşmalarda gizli taşıyıcılardan ve geniş kapsamlı taramadan bahsedildiğini anımsattı. 
Ataoğlu,  bu virüsle daha önceden karşılaşmış olunabileceği konusunda tartışmalar olduğunu kaydederek, “Taramalar yapılsa, bu açılımlara ışık tutabilirdi” dedi.
Tedbirleri de değerlendiren Ataoğlu, “Maske fiyatları fahiş. Fiyatlar sabitlenmeli” şeklinde konuştu.
KKTC’nin yeni inşa edilecek dünyada  yerini alabilmesi ve ülkenin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için birlikte adım atılması gerektiğini vurgulayan Ataoğlu, “Başkanlık sistemi, kamu reformu, ne gerekirse onları da tartışabiliriz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuşan, DP’nin seçimin 6 ay değil 1 yıl ötelemesinden yana olduğunu anımsatan Ataoğlu, süre olarak sıkıntı yaşanacağını, salgın devam ederse bir ötelemeye daha ihtiyaç doğacağını belirtti.
Ataoğlu, Kıb-Tek’in ihaleye çıkması konusuna değinerek, Ekonomi ve Enerji Bakanı’ndan konuyla ilgili açıklama talep etti. 
Ataoğlu, “Halka vereceğimiz güven önemli. Birlikte hareket etmeli, tek bir ağızdan konuşmalıyız” diyerek hükümete seslendi. 

Editör: TE Bilisim