Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İtalya’nın Verona şehrinde düzenlenen koro yarışmasına katılarak dereceye giren Levent İlkokulu öğrencilerini kabul etti.

Bu yıl 30’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Verona Çok Sesli Koro Yarışması’nda ikinciliği 2 puan ile kaybeden genç yetenekler, üçüncülük ödülüne layık görüldü.

İtalya, Almanya, Rusya, Türkiye, Japonya, Amerika, Hırvatistan, Litvanya gibi ülkelerden oluşan çok sesli koro grupları, küçükler, gençler ve büyükler katagorilerinde yarışmış oldular.

Kabulde konuşan okul müdürü Ertan Aligüllü, okul programlarında özellikle uluslararası sanatsal ve kültürel etkinliklere çok değer verdiklerini ve öğrencilerin bu alanlarda kişisel gelişimlerine büyük kazanımlar eklediklerini belirtti.

29 öğrenci ve 5 öğretmenle katıldıkları bu yarışmada “gruba uyum sağlayamayan, kendine yetemeyen ve olayın keyfini alamayan çocuğumuz yoktu” diyen Aligüllü öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri kutladı.

Aligüllü, “Kıbrıs’ta naz niyaz eden çocuklar demek ki yeri geldiğinde en üst düzeyde sorumluluk almayı da biliyorlar. Kazanmalarını istediğim davranışları sergiledikleri için çok mutluyum” diye konuştu.

Bir çok ülke arasında dereceye girerek ikinciliği kıl payı kaçırdıklarını belirten Aligüllü, “başarmak elbette herkes gibi beni de fazlası ile memnun etti. KKTC bayrağını İtalya’da dalgalandırdığımız için gururuluyuz.” Dedi

Hiç bir katkı almadan bu tür etkinlikleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aligüllü, Bakan Ataoğlu’nun kendilerini kabul edip teşekkürlerini sunması anlamında onore olduklarını da söyledi.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise öğrencileri tek tek tebrik ederek kutladı. Ataoğlu, henüz ilkokul çağında ülkenin tanıtımına katkı sağlayan gençleri ağırlamaktan ötürü mutlu olduğunu söyleyerek, başarılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Ülkemiz gençlerinin ambargolara karşı her alanda oldukça başarılı olduğunu söyleyen Ataoğlu, “bu yarışmada olduğu gibi, fırsat verilmesi halinde gençlerimizin neler yapabileceği bir kez daha ortaya çıkmış oldu” dedi.

Bu tür organizasyonlar ile gençlerimizin kendi kendine yetebilmeyi de öğrendiğini söyleyen Ataoğlu, başarıda, takım çalışması, işbirliği ve yardımlaşmanın ne derece önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Bakanlık olarak bundan sonra düzenlenecek organizasyonlar için destek olmaya hazır olduklarını da belirten Ataoğlu, “gençlerimizin faydasına olacak her türlü projede varız” diye konuştu.

Bakan Ataoğlu, kabulün ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirekek, hediyelerini takdim etti.