Cumhuriyet Meclisi tarafından yasama dokunulmazlığı kaldırılan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Aytaç Çaluda ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan beraat etti.

Aileden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"2009-2013 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yerine getirdiği esnada tüzüğe aykırı işlem yaptığı gerekçesiyle “Görevi Kötüye Kullanma” suçundan dokunulmazlığı kaldırılarak 3 yıldır yargılanan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, bugün itibariyle mahkeme kararıyla beraat etmiştir.

3 yıldan beridir kimileri tarafından siyasi malzeme olarak kullanılan, kimileri tarafından da toplumu kışkırtarak ailemize karşı bir itibar suikastine dönüştürülen bu mesele artık ortadan kalmış, üzerimizdeki bu kara leke silinmiştir.

Bu süre zarfında yanımızda duranlara, babamın suçsuzluğuna inananlara bin selam olsun. Aytaç Çaluda, her zaman halkının arasında ve görevinin başındadır.

Ülkede onlarca yolsuzluk dosyası dururken, işlemediği suçlardan babamı linç ettiren bazı gazeteciler, bazı medya kuruluşları; lütfen bunu da haber yapar mısınız.

“Adalet topaldır, ağır ağır yürür ama gideceği yere er ya da geç varır"

Editör: TE Bilisim