Bağımsızlık Yolu, “Asgari Ücret Yasası’nın değiştirilerek, asgari ücretin kamudan en düşük maaş alan memurun maaşına eşitlenmesi önerisinde bulundu. 

Bağımsızlık Yolu yazılı açıklamasında, ekonomik krizin ilk gününden beridir geçim derdi ikiye katlanan özel sektör emekçilerinin sabırla beklediği yeni asgari ücret tespitinin dün de yapılamadığını kaydetti. 

Açıklamada, asgari ücret tespiti için toplanan komisyonda en büyük sıkıntının; konunun doğrudan muhatabı olan özel sektör çalışanlarının bu komisyonda temsil edilemeyişi olduğu belirtilerek, bu hususun en az asgari ücret artışı kadar önemli olduğu ifade edildi.

Ülkede özel sektördeki çalışma koşulları, asgari ücret ve özel sektörde sendikalaşma gibi konularda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ile bakanlığa eleştiriler bulunula açıklama şöyle devam etti:

“Özel sektör emekçileri için gerçekten bir şey yapmak isteniyorsa, yapılması gereken; sendikasız işçi çalıştırmanın yasaklanması ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda özel sektörün temsiliyetinin sağlanmasıdır. Bu yapılamıyorsa Asgari Ücret derhal kamudan alınan en düşük maaş ile eşitlenmelidir. Bunun dışında emekçiye dilenci muamelesi yapan sözde hayırsever ancak özünde zengin kibri ile dolu açıklamalarla karın doyurmak mümkün değildir”

Editör: TE Bilisim