Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Sanayi Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil ve heyeti ile, Yeniboğaziçi Belediyesi'ne ve bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi. 
Bakanlık Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, Arıklı ve heyeti ilk olarak Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ile biraraya geldi. Belediye Başkanı Zurnacılar, belediyenin sorunları ve bölge hakkında bakana bilgi verirken, yapılabilecek ortak çalışmalar konusunda istişarede bulunuldu. 
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar yaptığı açıklamada, belediyenin  gelişim içerisinde olduğunu, gelir kaynaklarının ciddi bir kısmının turizm ve inşaat sektörü olduğunu ancak pandemi ile birlikte son 2 yıldır ağır bir sekteye uğradıklarını söyledi. Yakın zamanda nüfüs sayımı yapılmadığını da belirten Zurnacılar, son yapılan sayımda nüfusun 7 bin civarında görülmesine rağmen, şu anda bu sayının 20 bini üzerinde olduğunu ifade etti. Zurnacılar, Yeniboğaziçi bölgesinin geniş bir alana sahip olduğunu ve bünyesinde 8 köy bulunduğunu ekleyerek, gerçek nüfusa dayalı kaynağın aktarılmamasından dolayı gerekli altyapıyı sağlayamadıklarını dile getirdi. 
Ardından, Yeniboğaziçi Sanayi Bölgesi'ne bir ziyaret gerçekleştirilerek, bölgegedeki sorunlar Bakan Arıklı’ya aktarıldı. Arıklı, bölgede gerçekleştirdiği incelemelerin ardından, yapılması gerekenler konusunda, Sanayi Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil’e talimat vererek, sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi.