Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Londra’da düzenlenen World Travel Market 2018 Turizm Fuarı’nda ki ziyaretleri kapsamında dün akşam MÜSİAD UK ile MUSİAD KKTC Şubelerinin ortaklaşa düzenlediği  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Yatırım Fırsatları Semineri’ne katıldı.

Bakan Ataoğlu’na ziyaretleri sırasında KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da eşlik etti.

Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde MUSİAD UK Başkanı Nuri Bulgurcu ile MUSİAD KKTC Başkanı Okyay Sadıkoğlu birer konuşma yaparak iki kurum arasındaki işbirliği çalışmalarının turizm alanında artırılması yönünde karar birliğine varıldı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise gecede yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs’ın özellikle fiyat,  kalite  ve  güvenlik faktörleri düşünüldüğünde uygun bir destinasyon oluşu sebebi ile son yıllarda doluluk, geceleme, turist sayısı, ve konaklayan turist sayılarında artış görüldüğünü söyledi.

Ataoğlu; “Öncelikli pazarlarımızdan  olan ve hatırı sayılır bir sayıda yurttaşımızın yaşadığı İngiltere pazarımızın tekrardan eski seviyelere gelebilmesi için İngiltere’de yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar da devam etmektedir” diye konuştu.

Turizm Stratejik Planın Bakanlık tarafından hazırlanma başladığından da bahseden Ataoğlu, bu çerçevde ana  hedef olarak  3 yıl içerisinde (2018-2021) özellikle Bafra bölgesi ve Girne`de inşaatı başlayan  yatırımlarının sonlandırılması kapsamında 40,000 yatak , 2 milyon turist , 2 milyar dolar gelir  hedeflediklerini belirtti.

Ataoğlu, sonraki 5 yıllık ( 2021-2026 ) stratejik gelişim planında ise yatak kapasitesinin 50,000 hedefi ile en az 3 milyon turist  ve 3   milyar dolar gelir  öngördüklerini de açıkladı.

Seminerin ardından MUSİAD UK Başkanı Nuri Bulgurcu, Bakan Ataoğlu’na teşekkür plaketi sundu.