Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, okullardaki altyapı sorunlarının aşılması ve yeni eğitim yılının en az sorunla başlaması için ciddi çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Bu amaçla tüm bölgelere okul ziyaretleri gerçekleştirerek idareci ve öğretmenlerin görüş, düşünce ve önerilerini dinleme, hem de altyapı anlamındaki eksiklikleri yerinde görerek olanaklar çerçevesinde çözümler üretme arayışında olduklarını belirten Özyiğit, “Hedefimiz öğrenci ve öğretmenlere daha sağlıklı bir eğitim ortamı sağlamaktır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Özyiğit, bölge ve okul ziyaretleri kapsamında Güzelyurt Maarif Anaokulu ile Yeşilırmak bölgesini ziyaret ederek bölge halkıyla bir araya geldi, Yedidalga İlkokulu’nda incelemelerde bulundu.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın da Bakan Özyiğit’e eşlik ettiği ziyaretlerde Özel Kalem Müdürü Kemal Burgaç ile Bakanlık İnşaat Birimi Amiri Tankut Rıfkı da hazır bulundu.

Ziyaretlerine Güzelyurt Maarif Anaokulu’ndan başlayan Özyiğit, Okul Müdürü Kerime Çelebi’den bilgi aldı. Güzelyurt Maarif Anaokulu’ndaki müdür ve öğretmenlerin özverili çalışmalarını takdir ettiğini belirten Özyiğit, kendilerinin de özellikle altyapı anlamında okulda bulunan eksiklikleri kısa sürede tamamlama yoluna gideceklerini, ilgili birimlere bu yöndeki çalışmaların ivedi olarak yapılması adına gerekli talimatların verildiğini ifade etti.

Daha sonra  Yedidalga İlkokulu’na giden Bakan Özyiğit, Okul Müdürü Cemal Çamlıca ve Okul Aile Birliği yetkilileri ile görüştü, okul oyun sahasında tehlike arz eden yeri incelendi.

Gerekli önlemlerin kısa sürede alınacağını belirten Özyiğit, “Lefke bölgesine bağlı okullardaki eksikliklerin giderilmesi noktasında Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya olanakları çerçevesinde gerekli katkıyı yapmaktadır. Yedidalga İlkokulu’ndaki sorunları da iş birliği içinde gidereceğiz” dedi.

Cemal Özyiğit, “Öğrenci ve öğretmenlere daha sağlıklı bir eğitim ortamı sağlamak en temel hedeflerimiz arasındadır. Yılların yapısal sorunlarını çözmek adına kararlılıkla uğraşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeşilırmak bölgesini de ziyaret eden Bakan Özyiğit burada Muhtar İsmet Özpolat ve bölge halkıyla bir araya geldi, Bakanlığın eğitim adına yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında bilgi vererek, vatandaşların görüş ve önerilerini dinledi. 

Okullarda özellikle altyapı anlamında yaşanan sıkıntıların, yıllardır giderilemeyen yapısal sorunların aşılması ve önümüzdeki eğitim yılının en az sorunla açılması adına ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Özyiğit, atıl durumda bulunan binaların aktif olarak kullanılması amacında olduklarını söyledi.

Bakanlığın kullanımında olan ve yıllardır atıl durumda bulunan bina ve bölgesinde de incelemelerde bulunan Özyiğit, bu araziyi bölge halkının kullanımına verme düşüncesinde olduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim