ALINAN KARARLAR ÖZERSAY TARAFINDAN AÇIKLANDI

 

Bakanlar Kurulu, Üst Kademe Yöneticileri Değişiklik Yasa Tasarısı konusunda görüş birliğine vardı. Yeni müşavir yaratılmamasını düzenleyen yasa tasarısı, Teknik Kurul’da yapılacak değerlendirmenin ardından Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilecek.

 

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararları, toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay basına açıkladı.Özersay Yeni müşavir yaratılmasının önüne geçilmesi adına hazırlanan Üst Kademe Yöneticileri Yasa Tasarısı konusunda görüş birliğine vardıklarını   da belirtti

 

Yenierenköy Belediyesi konusunda da değerlendirmede bulunduklarını dile getiren Özersay, mali ve idari olmak üzere iki ayrı çalışma yapılmasına ilişkin görevlendirmede bulunduklarını, sonuçta ortaya çıkacak bulgurların paylaşılacağını söyledi.

Özersay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın getirdiği çalışmalar çerçevesinde asgari ücretin değerlendirilmesiyle ilgili olarak ilk düşünceleri ele aldıklarını, değerlendirmede bulunduklarını dile getirdi.

“DAÜ’DE SİYASET YASAĞI KALDIRILDI”

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde akademik personel ve yönetim kadrosu için var olan siyaset yasağının kaldırılmasına yönelik bir tüzük değişikliğine gittiklerini açıklayan Özersay, akademik ve idari kadroların siyaset yasağının tüzükte yapılan değişiklikle kaldırıldığını belirtti.

Editör: TE Bilisim