Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, uyuz hastalığı tespit edilen öğrencilerin eğitimlerine, tedavileri tamamlanana kadar ara verildiğini ve ailelerinin de tedavisinin yapılması için gerekli girişimlerin Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık ayrıca vakaların görüldüğü okullarda öğrenim gören tüm öğrencilerin yarın 3 uzman doktor tarafından muayene edileceği ve tüm velilere konuyla ilgili bilgilendirme yapılacağını belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Gazimağusa bölgesinde eğitim veren Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda öğrenim gören 20 öğrencide uyuz hastalığı vakasının tespit edildiğini belirtti.

Açıklamada, uyuz hastalığının bulaşıcı bir rahatsızlık olduğuna vurgu yapılarak, önlem amaçlı olmak üzere, yarın vakanın görüldüğü Alasya İlkokulu, devamında ise Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda öğrenim gören tüm öğrencilerin üç uzman doktor tarafından muayene edileceği ve tüm velilere konuyla ilgili bilgilendirme yapılacağı da belirtildi.

Eğitim bakanlığı açıklamasında, belirlenecek programa göre ayrıca İlköğretim Dairesi’ne bağlı Gazimağusa bölgesi okullarındaki tüm öğrenci ve velilerin uyuz hastalığıyla ilgili bilgilendirileceği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımızın ilgili daireleri; yaşanan rahatsızlık ile ilgili olarak başta Gazimağusa bölgesi olmak üzere ülkemizde eğitim veren tüm kamu okullarıyla iletişim halindedir. Alınan bilgiler doğrultusunda bu vakaya başka bir bölge ve okulda rastlanmamıştır. Rahatsızlık tespit edilen ve tedavilerine başlanan öğrencilerimize ve velilerine acil şifalar diler,konu ile ilgili gerekli önlemlerin ivedilikle alındığını kamuoyunun bilgisine sunarız.”