Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nde Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı bütçesi 132 milyon 970 bin TL olarak onaylandı. 
AKANSOY 
CTP Milletvekili Asım Akansoy komitedeki konuşmasında,, “Vizyonsuzluk elinizi ayağınızı bağlamaktadır” dedi. 
Maraş’ın açılması konusunu değerlendiren Akansoy, şov odaklı değil ayakları yere basan bir adım atılması, uluslararası hukuk dışına çıkılmaması gerektiğini belirtti. 
Statükodan herkesin farklı şeyleri algıladığını dile getiren Akansoy,  “Biz 1990 öncesine dönen yaklaşımlara karşıyız.” diye konuştu. 
Akansoy, “Maraş’ı 550 sayılı karara göre açma, demografik yapıyı kendi gerçeğine göre düzeltme, sivil ve demokratik bir düzen kurma, TC Dışişleri Bakanının iki günde bir Kıbrıs konusundaki açıklamalarını, alt yönetim durumuna indirgeyen yaklaşımları engelleme” çağrısı yaptı. 
Akansoy, temel müzakere stratejisinden çıkmamak gerektiğini dile getirerek, “Bundan vazgeçmek o kadar kolay değil” dedi.  
ÖZERSAY 
Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Akansoy’un tespitlerinin benzer ama çözüm önerilerinin farklı olduğunu kaydetti. 
Ortaya konan görüşlerin daha önce denendiğini belirten Özersay, “Sayın Akansoy bu yol bir yere çıkmıyor” dedi. 
Akansoy’un TC Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarına yönelik değerlendirme yapan Özersay, Türkiye’nin garantör ülke olduğunu, Kıbrıs meselesinin iki toplum arasındaki bir mesele olarak tanımlanamayacağını, bunun uluslararası bir anlaşmazlık olduğunu kaydetti.