Alsancak Belediyesi, Dalış Turizmi için batırmış olduğu gemi  553.günü ve o günden bugüne milyonlarca balığın üreme noktası olduğu bildirildi.

Alsancak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan hibe olarak aldığı hurdaya çıkmış yaklaşık 35 metre uzunluğundaki bir gemi, şimdi milyonlarca balığın üreme noktası oldu.

35 metre uzunluğundaki gemiye dalgıçlar da yoğun ilgi gösteriyor. Gemi batığında yuva yapan balık türleri ve deniz canlıları, suyun metrelerce derinliğinde kendilerine güvenli bir yaşam alanı oluşturdu.

Alsancak Belediyesi, Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan hibe olarak aldığı hurdaya çıkmış bir gemiyi, dalış turizmine katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl batırmıştı.

Geçtiğimiz yıl hayata geçen projeyle amaçlanan canlı popülasyonunun artırılması ve batırılan gemiye dalgıçlar tarafından dalışlar yapılması hedefi gerçekleştirilmiş oldu.

Denizdeki balık çeşitliliği ve sayısındaki artışı da yaptıkları dalışlarda gözlemledikleri belirtildi.

Bölgede dalış ve deniz turizmini geliştirmek amacıyla böyle bir projeyi hayta geçirdiklerini proje Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk .

İşte Alsancak Belediyesinin  sosyal medya hesabından yaptığı o muhteşem fotoğraflar…

Editör: TE Bilisim