Halkın Partisi Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay BRTK yasası konusunda; çalışanların örgütlü olduğu yetkili sendika BAY-SEN’in hassasiyetlerini dikkate alacaklarını ifade etti.

Özersay hazırlanan taslağın henüz kendilerine teslim edilmediğini ancak sendikanın taslakta gördüğü aksaklıkları yazılı olarak bildirmesi durumunda konuyu koalisyon ortakları ile görüşeceklerini vurguladı. –

Salih Sakallı başkanlığındaki BAY-SEN heyeti Halkın Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ı ziyaret etti.

Ziyarette 26 yıldır beklenen BRTK yasası için hazırlanan taslak ele alındı.

BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı Özersay’a taslağın geldiği aşamaya ilişkin bilgi verdi. Sakallı “çalışanların 26 yıldır beklediği yasanın meclisten geçmesi bizim için elzemdir. Ancak bu yapılırken sürdürülebilir bir yapı ve 26 yıldır mağdur olan çalışanların sorunlarına da çözüm üretecek bir yapı getirilmesi gerekir” dedi.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ise BRTK için yapılan yasa taslağının henüz ellerine ulaşmadığını taslak ellerine ulaştığı zaman konuyu hassasiyetle değerlendireceklerini ifade etti.

“Öncelikle kendi içimizde bir değerlendirme yapacağız. Bu süreçte sendikanın hassasiyetlerinin de bize yazılı olarak ulaştırılması önemlidir” diyen Özersay sonrasında ise koalisyon ortağı ile konuyu değerlendireceklerini belirtti.

Özersay; parti olarak BRTK de kronikleşen sorunlara çözüm getirecek bir yasadan yana olduklarını da vurguladı.

Editör: TE Bilisim