İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars konuyla ilgili yapılan halka açık toplantılara işaret ederek katılımcılığa önem verdiklerini vurguladı.
Bu konuda eleştiri getiren milletvekillerinin itirazlarını sunmadıklarını söyleyen Baybars, bu vekillerin ilgili bölgelerde yapılan halka açık toplantılara katılmaları halinde konuyla ilgili daha doğru bilgi sahibi olabileceklerini belirtti.
Emirnameler konusundaki sürece değinen Baybars, sadece 5 kurumun kendilerine görüş belirttiğini geriye kalan 50 kurumun hiçbir görüş belirtmediğini dile getirdi.
Kimsenin emirnamelerle ülke yönetme niyetinde olmadığını dile getiren Baybars emirnamenin İmar Yasası altında yayınlandığına işaret ederek, bunun tamamen geçici mahiyette olduğunu ve halkın görüşünün istendiğini dile getirdi.
Kentsel planlama konusunda herkesin görüşlerini söylemesinin güzel bir şey olduğunu dile getiren Baybars, bunun karşılıklı saygı içerisinde gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi.
Baybars emirnamenin çıkması öncesinde yapılan başvurularla ilgili kuralların emirnamede yer alacağını söyledi.
Ülkesel Fizik Planına bakıldığında hem İskele hem Mağusa’nın önümüzdeki yıllarda gelişim gösterecek bölgeler arasında sayıldığının görülebileceğini dile getiren Baybars, emirnamenin de bu göz önünde bulundurularak hazırlandığını söyledi.
Baybars 30 Kasım’a kadar olan süreçte tüm kesimlerin görüşlerini sunmasını diledi.
Verilen izinler konusunda da bilgi veren Baybars, sorulan bir soru üzerine Maraş bölgesinin gelişime açılması konusunda daha önce açıklanan sosyal konut projeleri hakkında gelecek başvurulara göre hareket edileceğini belirtti.