Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın 214 milyon 357 bin 200 TL’lik bütçesi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Komite daha sonra İçişleri Bakanliğı bütçesini ele almaya başladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, bütçeyle ilgili kapanış konuşmasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı ve projeleri aktardı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın KKTC’nin bakanlığı olduğunu, kendisinin bakanlığı olmadığını kaydeden Atakan, projelerin de kişilerin olmadığını vurgulayarak, “Projeler bütündür, hayata geçirildikleri sürece başarılı olurlar” dedi.
Girne-Lefkoşa yolunda tüm alt yapısının yenileneceğin kaydeden Bakan Atakan, çalışmalar kapsamında Ciklos geçişinin de yumuşatılacağını söyledi. Atakan, şu an kesilen yolun 4,8 kilometre olduğunu söyledi.Dağ Yolu’nda iki farklı güzergah olacağını söyleyen Bakan, yeni yapılacak güzergahla ilgili, askeri bölge çerçevesinde, pürüz çıktığını ve bunun aşılması için çalışma olduğunu belirtti. Atakan, eğer sorun aşılmazsa başka bir plan üzerinde durulacağını anlattı.
Yol çalışmaları konusunda detaylı bilgi veren Atakan, en büyük sorunun kamulaştırmalarla ilgili olduğunu söyledi. Atakan “En büyük sıkıntı ara emirleri nedeniyle yarım kalan yollar. Bu konuda önemli adımlar attık. 40 kilometrelik bölünmüş yolu yakında trafik ağına kazandıracağız" dedi. Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Atakan, fiber optikteki alt yapının akıllıca kullanılması gerektiğini de vurguladı. Atakan, daireyi Güzelyurt’a benzeterek, “Güzelyurt gibi ‘ha verildi, ha verilecek’ diye daireye yatırım yapılmıyor” dedi. Bakan, daire ile ilgili bir dönüştürme süreci yaşanacağını kaydetti.İnternet servis sağlayıcılarla ilgili de konuşan Atakan, bu konuda Telefon Dairesi’nde bir çalışma talep ettiklerini söyledi. Atakan, “Telefon Dairesi’ne marka değerini kazandırma çok da uzak değil. 3’üncü GSM operatörünü devreye sokarak halka kaliteli hizmet sunma hedefindeyiz” değerlendirmesi yaptı. 
Atakan, BTHK’nın sadece yetkin kişilerle değil,  yasa ve tüzüklerle tahkim edilmesi, olası yapılara müdahale edici noktalara taşınması hedeflerine dikkat çekti. Ercan Havalimani'yla ilgili de konuşan Atakan, ilk bir haftasını Ercan’la ilgili sözleşmeye ayırdığını belirtti. Atakan, “Öyle bir anlaşma yapıldı ki tuvalet kağıdını bile şirket alıyor. Burayı anahtar teslim noktaya getirdik” dedi.
Ercan’ın mali kontrolü konusunda, Maliye Bakanlığı’nın sıkı takip yaptığını belirten Atakan, “Karşı şirket ne kadar güçlü olursa olsun en güçlü devlettir” dedi.
Karayolları Dairesi üzerinde de konuşan Atakan, “Daire konusundaki brifingi üzülerek aldım. Burada hantal bir yapı var. Artan trafiğe ve ağa hizmet verebilecek bir yapı söz konusu değil” dedi. Yapılacaklara işaret eden Atakan, sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan birçok vatandaşın yollarla ilgili sorunları aktardığını, kendisinin de bunu ilgililere ilettiğini ve sorunların kısa sürede çözüldüğünü de anlattı. Bakan Atakan, trafik güvenliği ile ilgili tüzüklerin 14 Şubat 2019’de geçeceğini de açıkladı. 
Ehliyet, şoför okulları ve bu alandaki denetim konularında ciddi çalışma başlattıklarını, ehliyetlerin de yenileneceğini söyleyen Atakan, Türkiye ve AB üyesi ülkeler dışından KKTC’ye gelenlerin ehliyet için 20 saat ders almasının zorunlu olacağını belirtti. Suriye ve Nijerya uyruklu kişilerin sahte ehliyetlerine de rastladıklarını söyleyen Atakan, bunların Mersin ve Adana’dan 300 TL civarına ücrete alındığını ifade etti. Atakan, kiralık araçların plakalarda yasayı uyguladıklarını belirtti. 2019 ikinci yarısında Ercan Havaalanı'nın inşaatının tamamlanacağının söylendiğini kaydeden Atakan, 15 Kasım 2019’da açılış töreni yapılması için ilgililerle mutabık kaldıklarını söyledi. Bakan, “Deniz ulaşımını, denizden ulaşımı unuttuk. Girne turizm limanı hafta sonu hizmet vermiyor” dedi. Limanların tek daire tarafından yönetilmesinde başarıya ulaşılmadığını kaydeden Atakan, Türkiye’de bu alanın önce müsteşarlık daha sonra da bakanlık seviyesine yükseltildiğini anımsattı.Atakan, Geçitkale Havaalanı'nın atıl durmasının yanlış olduğunu, yaşar durumda olması gerektiğini belrterek, yolcu trafiği olmasa bile burada uçak bakımı yapılabileceğini söyledi. Atakan, sivil havacılığın standart koyan denetleyen ve kendi elmalarını yetiştirecek duruma gelmesi gerektiğini belirtti.
TAÇOY
Bakandan önce son sözü  UBP Milletvekili Hasan Taçoy aldı. Yol güvenliğinin sadece kavşak ve yollardan geçmediğini söyleyen Taçoy, araç muayenelerinin ne kadar düzgün yapıldığını sorarak, bunun denetlenmesini istedi.
Ehliyet konusuna da değinen ve ehliyet alma sistemini eleştiren Taçoy, bu konuda da düzenleme talep etti.Telefon Dairesi ve numara taşınabilirliği için bakanlık bütçesinde kaynak olduğunu, bunu memnuniyetle karşıladığını söyleyen Taçoy, “2018 belki de Telefon Dairesi’nin son şansıdır” dedi.Taçoy, birçok kişinin bu yıl Telefon Dairesi’nden emekli olacağını da söyledi.
Limanlar konusuna da değinen Taçoy, marina ve limanların Limanlar Dairesi tarafından yönetilmesi için bir yasa hazırlandığını ancak yasanın kadük olduğunu anımsattı.
Taçoy, Sivil Havacılık Dairesi, Meteoroloji ve bu alandaki kurumların tek çatı altında toplanması gerektiğini söyledi. Hasan Taçoy, yapıcı konuşmalar yaptıklarını, bunların Bakan tarafından değerlendirilmesini istedi.