“YENİ BİR TİYATRO SALONU KAZANDIRILMALI”

 

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yeni bir tiyatro salonunun en erken zamanda sanatçılara ve halka kazandırılması için yetkilileri bir kez daha göreve davet etti. 

Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Ülkemizde 19 yıl önce yanan ve yerine hala daha yenisinin yapılmadığı devlet tiyatro salonunun durumu, gelmiş geçmiş hükümetlerin sanata ve sanatçıya hak ettiği değeri vermediğinin en açık göstergesidir” ifadelerini kullandı. 

Bengihan, Dünya Tiyatro Günü’nün, tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görüldüğünü kaydetti. 

KTAMS olarak tüm tiyatro sanatçıları ve tiyatroya emek veren tüm çalışanların Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayan Bengihan, yeni bir tiyatro salonunun en erken zamanda sanatçılara ve halka kazandırılması için yetkilileri bir kez daha göreve davet etti. 

BASIN-SEN’DEN ÇAĞRI

“SAHNEYİ YENİDEN İNŞA EDİN”

Basın Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Serkan Soyalan da, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, siyasileri 19 senedir yeniden inşa edilemeyen Devlet Tiyatrosu sahnesini, modern koşullarda yeniden inşa etmeye çağırdı.

Basın-Sen Yönetim Kurulu adına mesaj yayımlayan Soyalan, “Siyasiler her 27 Mart günü yayımladıkları basın açıklamalarında ciddiyse, ciddiyetlerini görelim. 19 senedir yeniden inşa edilemeyen Devlet Tiyatrosu sahnesini, modern koşullarda yeniden inşa etsinler de biz de onları alkışlayalım. Eğer ciddiyseler, 19 yıldır sahnesi olmadan tiyatro yapmaya çalışan devlet tiyatrosu sanatçılarına ve ülkede sahnesi bulunmayan birçok tiyatro topluluğuna sahne sunsunlar” ifadelerini kullandı.