Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli Yüksek Yaşam Standartlı Kent başlığıyla düzenlediği basın toplantısı da hem 2018 yılını belediye açısından değerlendirdi hem de yeni yıla dair hedeflerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Yaşanan son olaylarla, altyapının ne derece önemli olduğunun görüldüğünü söyleyen Benli; eleştirilen projelerle ilgili açıklamalar da yaparken, dünyada pek çok büyük şehrin parmakla gösterilen belediyeleri ve bölgeleri olduğunu söyledi ve Gönyeli’nin de bu kentlerden biri olacağını belirtti.

Şehir Plancıları Odası Başkanı da olan Gönyeli Belediyesi’nde görevli Merter Refikoğlu’nun da bir sunum yaptığı basın toplantısında, Gönyeli Belediye Bulvarı’nın eksiklerinin giderilerek, alışveriş ve yaşam alanı olarak halka ne şekilde hizmet verdiği de anlatıldı.

Merter Refikoğlu, seçim döneminde çok eleştirilen bisiklet yolu ile ilgili olarak ise dünyadan fotoğraflarla örnekler vererek, yolun doğru olduğunu belirtti.

Ahmet Benli, basın toplantısında 2019 hedeflerini de sıraladı. GÖNYELİ NET PROJESİ Gönyeli’nin tamamına fiberoptik ile internet sağlanması konusunda teknik çalışmaların tamamlandığını söyleyen Ahmet Benli, 2019 bütçesinde bunun için pay ayıracaklarını ve Ulaştırma Bakanlığı ile de gerekli görüşmeleri yaptıklarını söyledi. ALT ÜST GEÇİT Yaşanılan sorunun aşılıp yarım kalan geçidin hayata gaçirilmesini hedeflediklerini söyleyen HER 300 M’ye 1 ÇOCUK PARKI 3 çocuk parkı projesinin devam ettiğini söyleyen Benli, hedeflerinin her 300 metrede 1 çocuk parkı olduğunu söyledi. KAPALI TENİS KORTU Geçmişte ihale edilmesine rağmen dönüş olmayan konuda, 2019’da yeniden ihaleye çıkılacak YAĞMUR SUYU DİRENAJ SİSTEMİ Benli bu konuda atılan adımlarla yoğun yağışta suyun 20 dakikada Gönyeli’yi terketmesi için çalıştıklarını söyledi. Sel felaketine de değinen Ahmet Benli; devletin görevinin üzülmek değil, sorunları çözmek olduğunu söyledi. 4 Belediye Başkanı olarak Macaristan’da bulunduğu sırada yoğun yağış uyarısını duyup hemen ülkeye döndüğünü söyleyen Ahmet Benli, konunun siyaset konusu olmadığını, Dikmen ve Lapta Belediyeleri’ne hemen yardım ettiklerini de belirtti.

Üst geçit konusundaki durumla ilgili soruna da değinen Benli; 4 davanın 3’ünde ara emri başvurusunun reddedildiğini 4. Dava üzerindeki ara emrinin devam ettiğini belirtti. Hukuk kararına saygı duymak zorunluluğunda olduklarını belirtirken; işlerindeki önceliğin kamu yararı olduğunu vurgulayarak; bireylerin sıkıntılarını gidermenin de görevleri olduğunu söyledi. Kendilerine ne yapmaları söylenirse yapacaklarlarını belirtti. Konunun yargıda olduğunu dolayısıyla çok yorum yapamayacağını vurgulayan Benli; sorulan “neden viyadük değil de üst geçit yapma gereği duydunuz” sorusuna karşılık ise, bu konudaki “ucube” eleştirilerini yakışıksız bulduğunu söyleyerek yanıt verdi. Uzmanların viyDük değil geçit konusundaki görüşleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim