UBP Girne Milletvekili Özdemir Berova eğitimde alt yapı için adım atılması ve alt yapının artık tamamlanması gerektiğini söyleyerek, büyük çaba harcanması gerektiğini kaydetti.

Öğretmen atamalarına da değinen Berova, atamalar konusunun üzerinde çalışılması gereken bir husus olduğuna dikkat çekerek, nakil tüzüğü hakkında bilgi verdi. 

Alt yapının olmazsa olmaz olduğuna vurgu yaparak, “Alt yapı için adım atılmalı” diyen Berova, bu yatırımların 3 ayda bitecek yatırımlar olmadığını, sıkıntı yaşanacağını ve sıkıntının ortadan kaldırılması için ciddi çaba harcanılması gerektiğini söyledi. Berova, Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemi anımsatarak, 22 Milyon TL üzeri harcama yaptıklarını, ancak kendilerinden sonra gelen Eğitim Bakanının hiçbir şey yapmadığını savundu.

“Genel Sekreter olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna Berova, “Bu dönem için UBP Grup Başkan vekiliyim. Parlamentoda ciddi görev almayı düşünüyorum. Genel sekreterlik önemli bir görevdir ama bu dönem içinde genel sekreterin halk içinde iç içe olması ve çaba harcaması gerekir. Böyle bir talebim olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim