“BİR SAAT DAHİ BEKLEYECEK ZAMAN KALMADI”

 

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya, Yenierenköy Belediyesi konusunda hükümeti eleştirdi. Yalınkaya, “Bizlerin beklentisi acilen kısa vadeli olan adımın derhal atılması, sonrasında ise uzun vadeli adım için planlamaların hızlıca yapılmaya başlanmasıdır” dedi.

 

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya, yaklaşık iki hafta önce Başbakan Tufan Erhürman’la yapılan görüşmede, “Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan sorunlarla ilgili hükümetin öncelikle kısa, ardından ise uzun vadeli adımlar atacağı sözünü aldıklarını fakat bunun gerçekleşmediğini” kaydetti.

Yalınkaya, BES Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın başbakanımız aynı görüşmede Belediye Emekçileri Sendikası’nı da mutlaka sürece dahil edeceklerini ifade etmişti. Ne yazık ki geçen bu iki haftalık süreçte hükümet ne mevcut sorunun çözümü ile ilgili bir adım atmıştır, ne de bu konuda bilgi almak isteyen sendikamıza bilgilendirme yapmıştır” ifadelerine de yer verdi.

Yenierenköy’deki sorunların bir gün değil; bir saat dahi bekleyecek zamanı kalmadığını kaydeden Yalınkaya, şöyle devam etti:

“Bizlerin beklentisi acilen kısa vadeli olan adımın derhal atılması, sonrasında ise uzun vadeli adım için planlamaların hızlıca yapılmaya başlanmasıdır. Bu açıklamayı hükümete iki haftadır ulaşamadığımız için yapıyoruz.

Hükümet geçtiğimiz iki hafta içerisindeki duyarsız tutumunu sürdürmeye ve BES’ten kaçmaya devam ederse bu sorunu Lefkoşa’ya taşımak konusunda en ufak bir tereddüt yaşamayacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.”