Sağlık Bakanı Filiz Besim, İstanbul temasları çerçevesinde, TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya geldi.

Besim, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp 2019 Kongresi kapsamında, TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. 

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, TC Sağlık Bakanı Koca ve ekibi ile görüşen Besim’e Bakanlık Müdürü Ceyhun Ümiter ve Özel Kalem Müdürü Başak Ekenoğlu eşlik etti. 

İki bakanın görüşmesinde, Lefkoşa’da yapılması planlanan yeni devlet hastanesi ile ilgili son gelişmeler de ele alındı. 

Besim, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampusunda yapılması hedeflenen yeni ve tam teşekküllü kalp hastanesi projesiniBakan Koca ile paylaştı. 

Yeni kalp merkezi ile ilgili görüşleri dinleyen Koca, bu süreçte TC Sağlık Bakanlığı’nın gereken desteği vereceğini söyledi. KKTC sağlık sisteminin standartlaşma ve koruyucu sağlık alanında atılan adımların çok değerli olduğunu kaydeden Koca, bu konuda işbirliği yapılmaya devam edileceğini kaydetti.  

Koca, bu kapsamda bir kanser tırının yaz aylarında KKTC’ye gönderilebileceğini de açıkladı.

İki bakan görüşme sonrasında, KKTC ve TC sağlık bakanlıkları arasında, gerek eğitim gerek insan kaynağı gerekse koruyucu sağlıkhizmetleri ve ilaç desteği anlamında işbirliğinin süreceğini belirtti. 

Aşı ve ilaç konusunda da işbirliği yapılmaya devam edileceğini açıklayan iki bakan, bir sonraki görüşmenin KKTC’de yapılmasına karar verdi. 

TC Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe, DSÖ Avrupa Bölge Ofisi Teknik Sorumlusu Olexandr Polishchuk, TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve TC Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan’ın konuşma gerçekleştirdiği Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp 2019 Kongresi, 27 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek.