Ve binlerce kişinin balonlu şemsiyeli ve sicim gibi yapmurda ıslandığı akşama dönüyoruz...Dün akşam düzenlenen Barış ve Demokrasi Yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi ve Afrika gazetesinde yaşanan olayları protesto eden binlerce kişi, yağmur altında, Dereboyu’ndan başlayarak Cumhurbaşkanlığı önünden geçip Meclis önüne yürüdü.

Sendikal Platform tarafından, Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi ve Afrika gazetesinde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla düzenlenen “Barış ve Demokrasi” yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşte binlerce kişi aralıksız devam eden yağmur altında Dereboyu’ndan başlayarak Cumhurbaşkanlığı önünden geçip Meclis önüne yürüdü. Çok sayıda polis de yürüyüş sırasında görev yaptı.

Yürüyüşün sonunda  Kıbrıs Şehitleri Abidesi önünde kurulan sahnede konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, sokağa çıkan insanların yağmura rağmen barış demokrasi ve toplumsal varlığa sahip çıkma talebini yinelediklerini kaydetti.

Eylemin çağrısıyla, demokrasi şehitleri için saygı duruşunda da bulunuldu.

DAÜ-SEN Başkanı Tarık Timur da, ülkede son günlerde yaşanan akıl almaz olaylar nedeniyle yürüyüş gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Saat 20.00’ye kadar sürmesi beklenen eyleme, yağmurun şiddetini artırarak devam ettirmesi ve jeneratör ve ses cihazlarının bozulması üzerine saat 18.30 sıralarında  son verildi. Eylem sırasında, MDP binasında marşlar çalınırken; MDP binasındaki kişiler ile yürüyüşçüler arasında kısa süreli laf atmalar ve gerginlik de yaşandı