Birinci Medya Kurumu ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Birinci ve şahitler UKÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Emrah Erkurt ile Kıbrıs Genç Tv Genel Yayın Yönetmeni Nazar Erişkin imza koydu.

Birinci Medya Plaza’da yer alan protokol töreninde konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Nadiri, üniversitelerin topluma ışık tutan, bilgi veren önemli kurumlardan olduğunu belirterek, “sadece eğitim öğretim değil aynı zamanda araştırma geliştirme ve toplumsal görevlerini de yerine getiriyorlar” dedi.

Medyanın toplumla üniversiteleri birleştiren noktada önemine dikkat çeken Nadiri, bu işbirliği ile iki tane önemli gücün eğitim alanında, öğrencilerin stajlarında ve çeşitli medya konularında ortak projeler yürütebilme imkanı bulacağını ifade etti.

Üniversitenin 606 tane öğretim üyesi olduğuna ve 18 bin öğrenciye kıyaslandığında her 30 öğrenciye bir öğretim üyesi düştüğüne vurgu yapan Nadiri, “bu dünya standartlarını sağlayan bir noktadır. UKÜ’nün bilgi birikimini topluma yön verebilecek konularını, Birinci Medya Kurumu aracılığı ile hedef kitleye topluma iletme şansı doğacaktır” şeklinde konuştu.

Bu işbirliğinin çok güzel sonuçlar ortaya koyacağına inandığını kaydeden Prof. Dr. Nadiri, “yükseköğretim adası olarak toplumun içerisinde topluma hizmet veren çeşitli kurumlarla işbirliği yapma gibi önemli bir vizyonumuz var. Birinci Medya Kurumu da ülkenin önemli kurumlarından. Ben her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Birinci de, anlaşmanın önemine dikkat çekerek, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin eğitimde marka olan bir kurum olduğunu belirtti.

Kıbrıs Genç Tv’nin kurulduğu yıl olan 1997 yılından bu yana Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyuran bir medya kuruluşu olduğunu kaydeden Birinci, “misyonumuz Kıbrıs Türkü’nün kültürünü, eğitimini, sanatını tüm dünyaya duyurmak. Bu bağlamda da UKÜ ile yaptığımız bu anlaşmayla iki tane firmanın da enformasyon izolasyonunu aşarak, Dünya’ya daha gür Kıbrıs Türkü’nün de var olduğunu göstereceğiz” dedi.

Kıbrıs Genç Tv’nin Dünya’nın dört bir yanında stüdyoları olduğunu anlatan Tekin Birinci, “Bugün Erbil’de, Londra’da, İstanbul’da, Ankara’da stüdyolarımız var. Bu anlaşmayla birlikte UKÜ onlardan da yararlanabilecek. Aslında Birinci Medya Kurumu bir okul. Buradan çıkan birçok kişi CNN, TRT, El Cezire gibi kurumlarda görev yapıyor. O yüzden staj anlamında da çok güzel bir işbirliğimiz olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Birinci son olarak, anlaşma çerçevesinde UKÜ ile güçlerini birleştirerek, çok daha güzel işler yapacaklarını vurguladı.

Editör: TE Bilisim