Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başkan Adayı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Genç Tv ekranlarında yayınlanan ve Gökhan Altıner’in sunduğu “Kıbrıs’ta Manşet” programında soruları yanıtladı.

Özgürgün, UBP’nin Milletvekilliği genel seçiminde elde ettiği Milletvekili sayısının bir başarı olduğunu dile getirerek bu başarının birilerini rahatsız ettiğini ve korku saldığını söyleyerek seçim öncesi düşünülen yıpratma faaliyetlerinin halktan destek almadığının görüldüğünü ifade etti.

UBP’nin yüzde 40 bandında tek başına iktidara doğru yürüdüğünü savunan Özgürgün, şu an iktidarda bulunan bazı partilerin ise yapılan anketlerde baraj altı konumunda olduğunun görüldüğünü söyledi.

Partisinin, iktidarda bulunan 4 parti ile hükümetin bozulması sonrası koalisyon kurmasını “çok zor bir şey” diye niteleyen Özgürgün,  özellikle Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ı kastederek “Bizimle kahve içmeyen ile biz de kahve içmeyiz. Bir daha bu fırsatı bulamaz” dedi.

UBP’nin kurultaydan sonraki hedefinin tek amacının tek başına iktidar olması gerektiğini vurgulayan Özgürgün, erken bir seçim ile birlikte Meclisin yeniden şekillenmesi gerektiğini belirtti.

Hükümete karşı halktan büyük tepkiler olduğuna işaret eden Özgürgün, hükümet üyelerinin bu tepkilere kulak asmayıp küçük hesaplar peşinde koştuğunu söyledi.

Özgürgün, bugüne kadar çok fazla diyaloğunun olmadığını ve dolayısıyla kendisinin şahsı ile alakalı bir sorunu olduğunu düşünmediğini ifade ederek, Özersay’ı korkutanun UBP’nin gücü olduğunu savundu.

Kendisinin dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili hiç bir endişesi olmadığını söyleyen Özgürgün: “İsterlerse bugün hemen kaldırsınlar. Hiç bir endişem yoktur.Benim dokunulmazlığım yok gibi davranabilirler.” dedi.

Özersay’ın siyaseti çok kişiselleştirdiğini ve boyunu aştığını ifade eden Özgürgün: “İşi öyle bir yere getirdi ki insanlar usandı.  Bizim durumumuz belli , onun durumu da belli. En kısa şekilde hadi buyrun seçime gidelim diyorum. Alacağı oy bellidir” ifadelerini kullandı.

Geçmişte 7 adaylı bir kurultay olduğunu anımsatan Özgürgün, kendisinin kazandığı kurultay sonrası UBP’de hiç bir kırılma olmadığını belirtti. Kurultay öncesi tek adaylı seçime gidilmesi yönünde çağrı yaptığını ifade eden Özgürgün, buna ragmen bugün kendisinden başka 3 aday çıkmış olsa bile bunun için hiç bir kırgınlık yaşamadığını belirtti.

https://www.facebook.com/genctvkibris/videos/2084968458483199/