Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Başkanı İzzet İzcan avukat, gazeteci, fikir ve siyaset insanları Ahmet Muzaffer Gürkan ve Ayhan Hikmet’i katledilişlerinin 58. yıl dönümünde saygı ile andıklarını belirtti.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan 1962 tarihinde Ahmet Muzaffer Gürkan’ın arabası içerisinde, aynı gece geç saatlerde fikir arkadaşı ve yoldaşı Ayhan Hikmet’in de yatağında uyurken katledildiğini belirterek,  “Faşist ve şovenist zihniyetin tek amacı birleşik bir vatan için mücadele eden yurtseverlerin gücünü kırmaktı. Ancak ne o gün ne de bu gün bunu yapmayı başaramadılar, başaramayacaklar” dedi.

 Ahmet Muzaffer Gürkan ve Ayhan Hikmet’in sadece Cumhuriyet gazetesi sahibi ve yazarları olarak değil, aynı zamanda “Kıbrıs Türk Halk Partisi” kurucuları olarak da faşist ve şoven örgütlenmelere karşı siyasi muhalefeti partisel alanda örgütlemeye çalıştıklarını kaydeden İzcan, “ O gün onların verdiği mücadele tüm yurtseverlere rehber olmaya devam etmektedir. Birleşik ortak bir vatana ulaşana değin onların rehberliğinde ortak vatan mücadelesine devam etmek tüm yurtseverlerin boynunun borcudur.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim