Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) , tarafları Kıbrıs sorununda anlamlı ve sonuç verecek müzakerelere temel oluşturacak görev tanımı üzerinde anlaşmaya varmaya çağırdı ve başarı şansına zarar verecek eylemlerden kaçınmasını da önemle vurguladı.
 
Konseyin dönem Başkanlığını yürüten Endonezya’nın Daimi Temsilcisi Büyükelçi Dian Triansyah Djani, Kıbrıs sorunundaki son gelişmelere odaklanan  BMGK kapalı oturumunun ardından kısa bir açıklama okudu. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Miroslav Jenča toplantı sırasında Konsey üyelerini BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs için İyi Niyet Hizmetleri Misyonu ile ilgili raporu hakkında bilgilendirdi.
 
Djani, üyeler BM Genel Sekreteri’nin son raporu ile  Jane Holl Lute’nin Kıbrıs’ta taraflarla istişarelere devam etmesiyle ilgili kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi.
 
Djani,  BM Güvenlik Konseyi’nin ayrıca, Kıbrıs sorununa acil bir şekilde bir çözüm bulunması vurgusunu yaptığını ifade ederek, “bu, tüm Kıbrıslılar ve Kıbrıs’taki iki tarafın güvenlik ve ekonomik çıkarlarını olumlu etkileyecek” dedi.
 
Güvenlik Konseyi, anlamlı ve sonuç odaklı müzakereler için her iki tarafın görev tanımı üzerinde anlaşması çağırısında bulundu.
 
Güvenlik Konseyi ayrıca, Rum Lider  Nikos Anastasiades ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gelecek süreçte kamuoyuna olumlu mesajlar vermeleri, Kıbrıs sorununun başarı olasılığına zarar verecek eylemlerden kaçınılması ve daha fazla güven artırıcı önlemlerin alınması çağrısında da bulundu.
 
Djani,  Jane Holl Lute ile taraflar arasında yapılan istişarelerde sağlanan ilerleme hakkında Güvenlik Konseyi’nin bilgilenmeyi beklediğini söyledi.