Türkiye’de teslim etmesi gereken binlerce konutu teslim etmeyerek hakkında "dolandırıcılık" suçundan tutuklama kararı çıkarılan, ancak KKTC'de "yurttaşlık" verilen, geride çok sayıda mağdur bırakan Temel Bulut tutuklandı. 

29 Ocak 2018 Pazartesi, 14:56:06   Bulut İnşaat’ın Sahibi Temel Bulut Yakalandı Esenyurt’ta inşa ettiği daireleri sahiplerine teslim etmediği gerekçesi ile dolandırıcılık suçundan hakkında 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, bir çay bahçesinde yakalandı…

Esenyurt’ta yüzlerce ailenin ev hayalini kabusa çeviren Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut için dolandırıcılık suçundan 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bulut, dava açılmasının ardından 3 gün sonra bir çay bahçesinde yakalandı. Mahkemece tutuklanan Bulut’un savunmasının gelecek celse Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle alınmasına karar verdi.

Hakkında ‘Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçundan 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Bulut İnşaat’ın sahibi Temel Bulut ve Mine Bulut için Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Temmuz 2016'da duruşmalardan kaçtıkları gerekçesiyle yakalama kararı çıkardı.

Mine Turgut, 1.5 yıl önce tutuklanmıştı. Yakalama kararıyla aranan Temel Bulut ise, 26 Ocak 2018’de bir çay bahçesinde polis tarafından yakalandı. Ağır ceza mahkemelerin birçoğunda davaları bulunan Bulut İnşaat sahiplerinin Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde de 130 mağdurun şikâyetçi olduğu bir dosyası var.  Temel Bulut, bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, mevcut delil durumu, sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesinin mevcudiyeti, kuvvetli suç şüphesi ve müşteki sayısını göz önünde bulundurarak tutuklanmasına karar verdi.