BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

BAŞBAKANLIK BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

 

Başbakanlık’ın 139 milyon 230 bin 400 TL olarak öngörülen 2018 bütçesi ve  Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın 68 milyon 482 bin 300 TL’lik bütçesi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde kabul edildi.

Başbakanlık’ın 139 milyon.230 bin 400 TL olarak öngörülen 2018 bütçesi, Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Komitede söz alan Komite Başkan Vekili Ersin Tatar, Başbakanlık’ın ülke için önemli bir kurum olduğunu kaydederek, burada istikrar sağlanmasının önemini vurguladı. Türkiye ile ilişkiler konusuna değinen, imzalanacak protokol konusunda gereğinin yapılmasını isteyen Tatar, bu noktada TC ile müzakerelerin önemli olduğunu belirtti. Komite üyesi, UBP milletvekili Olgun Amcaoğlu, Başbakanlık bütçesi üzerine söz alarak kadük yasaların güncellenmesiyle ilgili çalışmaların yapılmasını istedi. Nüfus sayımı için bütçeye 5,5 milyon TL konulduğunu gördüğünü söyleyen Amcaoğlu, bunun elektronik ortamda başarabileceğini, bunun yapılması için çalışmalara katkı koyabileceklerini ifade etti.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Komitede daha sonra Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın 68 milyon 482 bin 300 TL’lik bütçesi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde oy çokluğuyla ile kabul edildi. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlığın genel vizyonunun Kıbrıs Türkü’nün hak ve menfaatlerini her platformda korumaya, geliştirmeye, savunmaya yönelik çalışma yürütmek olduğunu belirtti. Özersay, hedeflerinin Kıbrıs Türkü’nün bunca yıldır devam eden mücadelesini savunmak olduğunu kaydetti.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

“YURT DIŞINDA GÖRÜNÜRLÜK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Değişik bakanlıkların yurt dışı temsiliyetlerinde gerekli desteği vereceklerini anlatan Özersay, yurt dışındaki görünürlük için çalışacaklarını vurguladı. Bütçe bağlamında önceki yılın bütçesine göre 14 milyon küsur TL’lik artışın çok yeterli görülmediğini, öte yandan daha aktif bir diplomasinin sadece rakamlara indirgenemeyeceğini dile getiren Özersay, var olan kurumların daha aktif kullanımının önemine işaret etti. Tanıtma ve Enformasyon dairelerinin daha verimli hale getirilmesi gerektiğini, buralara personel alımının gündeme gelebileceğini söyleyen Özersay, temsilciliklerde görev yapan bakanlık personelinin asgari sağlık imkanlarından yararlanması için kendilerine sigorta yaptırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.