Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, Büyük Önder, Devlet Adamı, Eşsiz Komutan  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’nci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ersin Tatar mesajında şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, büyük bir Devrimci değil, tüm dünyadaki mazlum milletler , emperyalizm karşıtları için bir ışık, bir yol göstericidir. İngiliz koloni idaresi altında olmasına rağmen, Kurtuluş Savaşı’na elinden gelen her desteği veren, Atatürk Devrimleri’ni gönüllü olarak uygulayan Kıbrıs Türk Halkı Atatürk’ün gösterdiği yoldan ilerleyerek , milli mücadelesini başarı ile vermiş ve kendi Devleti’ni kurmuştur.10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimin de  tazelediğimiz gündür. Biz, görüyor ve yürekten inaniyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti; sanayisi, ekonomisi, gençliği, üniversiteleri, şehirleri ve yapılan bilimsel çalışmalar ile muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Atatürkçü düşünce daima rehberimiz olmaya devam edecek, Büyük Önder’i her zaman kalbimizde ve beyinlerimizde yaşatacağız.”